Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da belediye rüşvet şebekesi: Detaylar şok etti

Adana'da belediye rüşvet şebekesi: Detaylar şok etti

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerinde düzenlenen rüşvet ve imar yolsuzluğu operasyonunda 60 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da belediye rüşvet şebekesi: Detaylar şok etti

Adana’da Seyhan ve Çukurova Belediyelerine yönelik düzenlenen rüşvet ve imar yolsuzluk operasyonunda; belediye yetkililerinin müteahhitlerden rüşvet isterken polis dinlemesine yakalanmamak için “Zeytinin kilosu 8 bin lira” diye şifreli konuştukları iddia edilirken, rüşvet alıp 1+1 evin 4+1 yapılmasına göz yumdukları da öne sürüldü.

Operasyonda 60 kişi gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Çukurova ve Seyhan belediyelerinde rüşvet ve imar yolsuzluğu yapıldığına yönelik bir ihbar üzerine çalışma başlattı. KOM ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip sonucunda, Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali A.'nın imar müdürü ve mimar gibi imza yetkisi olan kişilerle birlikte müteahhitlere rüşvet vererek imar usulsüzlüklerine göz yumduğunu tespit etti.

Rüşvet çarkının işleyişi

Yapılan incelemede, rüşvet çarkının şu şekilde işlediği belirlendi: Usulüne göre yapılmamış olan ‘hormonlu binalara’ ruhsat almak isteyen müteahhitler, H.K. ile irtibata geçiyor. H.K., müteahhitlerin istediği imar usulsüzlüğünü belediye içinde oluşturulan şebekeye iletiyor. Usulsüzlüğün büyüklüğüne göre istenilen para miktarı artarken nakit olarak elden teslim ediliyor.

13 kişi tutuklandı

KOM ekipleri, 16 Ağustos 2023 tarihinde Çukurova ve Seyhan belediyelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Ali A.'nın da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi. Adliyede ifadeleri alınan şüphelilerden 34'ü tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu kişilerden Ali A.'nın da bulunduğu 13 kişi tutuklanırken, 3 kişi eve hapsi tedbiri geri kalanları ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

112 taşınmaza ve 37 araca tedbir konuldu

Gözaltına alınan 60 kişinin adreslerinde yapılan aramalarda bin 980 gram has altın, 1 kilogram gümüş külçesi ile birlikte yaklaşık piyasa değeri 4 milyon 100 bin TL'lik ziynet eşyası, 11 bin 370 dolar, 5 bin 700 euro ve 17 bin 50 TL nakit para ve 1 adet 7,65 Beratta marka tabanca ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edilen mal varlığı çerçevesinde şüphelilere ait 112 taşınmaza ve 37 araca tedbir uygulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara’da Kafası Parçalanmış Erkek Ces*di Bulundu

Ankara’da Kafası Parçalanmış Erkek Ces*di Bulundu