Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri okulları yeniledi

Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri okulları yeniledi

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri, 16 okulda toplam 213 sınıf ve 24 koridordan oluşan geniş iç ve dış cepheleri boyadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da denetimli serbestlik yükümlüleri okulları yeniledi
KAYNAK: İHA

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir projeye imza attı. 2024 yılı boyunca mobil boya ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla birçok okulun hem iç hem de dış cepheleri yeniden boyandı ve onarıldı.

Toplam 16 Bin 531 Metrekare İç Cephe Boyandı

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün koordinesinde 16 okulda, 213 sınıf ve 24 koridordan oluşan 16 bin 531 metrekare iç cephe, yükümlüler tarafından boyandı. Ayrıca, 2 bin 260 metrekare dış cephe de yenilendi. Bu kapsamda okulların ihata duvarları da dahil olmak üzere geniş bir alanda boya işlemleri gerçekleştirildi.

Dış Cepheler ve Bahçeler de Yenilendi

Boyama çalışmalarının yanı sıra, 4 okulun bahçesinde 2 bin 725 metrekare alan çapalanarak temizlendi. Ayrıca, toplamda 58 sınıf, 11 koridor ve 84 oda düzenlenip temizlenerek okullar yeni eğitim dönemine hazır hale getirildi. Yapılan bu kapsamlı çalışmalar sayesinde, okulların daha temiz ve modern bir görünüme kavuşması sağlandı.

Ahşap Atölyesi’nde 547 Sıra ve Masa Yenilendi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Ahşap Atölyesi’nde de önemli bir yenileme çalışması yapıldı. Bu atölyede 4 okul için toplamda 312 öğrenci masası ve 235 öğrenci sırası yenilendi. Eskiyen sıralar ve masalar tamir edilerek kullanıma kazandırıldı.

Yaklaşık 1 Milyon 350 Bin TL Tasarruf Sağlandı

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde yürütülen bu çalışmalar, 1 milyon 350 bin TL gibi büyük bir tasarruf sağladı. Okulların bakım ve onarım giderlerinden önemli ölçüde tasarruf edilerek, bu kaynakların başka alanlarda kullanılabilmesi sağlandı.

Yetkililer Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından, Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taşkın Çörekli, Cumhuriyet Savcıları Osman İlkutli ve İrfan Alper, Adana Denetimli Serbestlik Müdürü Can Deveci, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve ilçe milli eğitim müdürleri, çalışmaların sonuçlarını yerinde incelemek amacıyla Şehit Samet Özkan İlkokulu'nu ziyaret ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sigarada nispi vergi indirildi: Maktu vergi yükseldi

Sigarada nispi vergi indirildi: Maktu vergi yükseldi