Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel 4. Etap Hafif Raylı Projesi’ne itiraz! Kentimize yeni bir kara delik açılmasın!

4. Etap Hafif Raylı Projesi’ne itiraz! Kentimize yeni bir kara delik açılmasın!

Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, "4. Etap Hafif Raylı Sistem’e dair projeye itiraz ediyor ve ihalesi her ne kadar başka nedenlerle onaylanmamış ise de, yapılan ihalenin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce iptal edilerek, söz konusu projenin yeniden yapılarak, kentimize yeni bir kara delik açılmasının önlenmesini, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi olmak üzere, Antalya kamuoyunun bilgisi ve takdirine sunuyoruz" dedi

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
4. Etap Hafif Raylı Projesi’ne itiraz! Kentimize yeni bir kara delik açılmasın!
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, 4. Etap hattın planlanmasında da raylı sistem hattı dışında daha ucuz, daha yüksek kapasiteli ve yüksek teknolojili, daha kolay inşa edilebilir alternatif çözümlerin  hiç dikkate alınmadığını ve kent ulaşım sisteminin içinde bulunduğu kötü gidişe aşağıya doğru bir basamak daha eklendiğini kaydetti. Şahin, “İstanbul için bile çağdaş gelişmelere uygun ve düşük maliyetli teknolojiler (elektrikli otonom metrobüs veya raysız tramvay) uygulamaya konulurken Antalya için bu seçeneklerin göz ardı edilmesi kent ulaşım sistemini olumsuz etkileyecek ve kent bütçesine yüksek yatırım ve işletme maliyetleri ekleyecektir” dedi.

Günübirlik Beklenti ve Çözüm Arayışı 

2040 yılı Nazım Planı’na göre Antalya’nın projeksiyon nüfusunun 3.400.000 olduğunu kaydeden Şahin,  “Antalya’nın 15 yıl gibi kısa sürede bir kat daha büyüyeceği doğrultusundadır. Ama gelişmeler hiç de iç açıcı değildir. Planlama ilkelerine aykırı alınan keyfi kararlar ve uygulamalar, ‘genç ama kötürümleşen bir kent’ olma yolunda hızla ilerlediğimizi göstermektedir. Tarihsel, kültürel ve doğal zenginlik kaynaklarımız çıkar çevrelerinin daha çok para kazanma beklentileriyle hızla tüketilirken, ulaşımın planlaması ve uygulaması da son 30 yıldır her değişen yerel yönetiminin günübirlik beklentileri ve çözüm arayışları sonucunda içinden çıkılmaz bir hale getirilmiştir” dedi.  

Türel'in Kara Delikleri Büyümesin 

AKP’li Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kent bütçesinde açılan kara delikleri hatırlatan Mustafa Şahin, Fatih-Meydan, EXPO raylı sisteminin kent bütçesini yutan birer “kara delik” olduğunu kaydetti. Antalya Kent İzleme Platformu Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, "Şurası açık ki, ‘Raylı sistemin ve otobüs sistemlerinin verimli işletilmemesinin, öngörüsüz planlamalar yapılmasının ceremesini her zaman olduğu gibi kent sakinleri çekmektedir. Bu yaklaşım sonucunda Kent Yaşamı çekilmez hale getirilirken, atılan her adımın tüm maliyeti ile yatırımcı ve işletmeci şirketlerin kazanç garantileri olarak görülen kent sakinlerinin adeta vur abalıya muamelesi’ görmelerine neden olunmaktadır” dedi. Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yönetiminin yanlış ayak izlerinin takip edilmesini eleştirdi ve “4. Etap Raylı Sistem Projesi kamu maliyesi bakımından yeni bir kara delik ama bu kez altından kalkması mümkün olamayacak dipsiz bir kara delik olması kaçınılmaz bir sonuç olarak görülmektedir” dedi.

Tartışma ve Birlikte Oluşturma Ortamı Sağlayın

Antalya Kent İzleme Platformu olarak yaklaşık 10 yıldır yakından takip ettikleri Antalya’nın ulaşım sorununa ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlanmasına önayak olduklarını kaydeden Şahin, şunları kaydetti: “Geçmişten bugüne bu sorunun kaynaklarını ve yerel yönetimler değişse de yaklaşım benzerliklerini, getirilen çözümlerle büyüyen sorunlarımızı ortaya koymak istedik. Bu aşamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne öncelikle ve ivedikle 4.Etap Hafif Raylı Sistem Projes’inin durdurulmasına karar vermesi çağrısında bulunuyoruz. Kentin en üst yerel yönetim organından en geniş kent dinamiklerinin katılımını sağlayacak değerlendirme, tartışma ve ulaşım sistemini birlikte oluşturmak üzere adım atmasını ve cevapsız kalan sorulara yanıt vermesini bekliyoruz.”

İhale İptal Edildi Proje Yeniden Yapılsın 

Ulaşım Plancısı Erhan Öncü ile Antalya Kent İzleme Platformu’nda yer alan ve konularında uzman isimlerle bir rapor hazırlayan Antalya Kent İzleme Platformu adına konuşan Mustafa Şahin, “Bu çalışmanın sınırlı da olsa Antalya kentinin ulaşım tarihçesine, bugününe ve geleceğine ışık tutmasını ve kamu çıkarlarını esas alarak, piyasa aktörleri yerine toplumcu yönetim anlayışı içinde sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda geliştirilmesini diliyoruz” dedi.

Şahin son olarak şunları kaydetti: “4. Etap Hafif Raylı Sistem’e dair projeye itiraz ediyor ve ihalesi her ne kadar başka nedenlerle onaylanmamış ise de, yapılan ihalenin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce iptal edilerek, söz konusu projenin yeniden yapılarak, kentimize yeni bir kara delik açılmasının önlenmesini, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi olmak üzere, Antalya kamuoyunun bilgisi ve takdirine sunuyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da deprem oldu!

Hatay'da deprem oldu!