Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam SUBAŞI: KÖYLÜNÜN SUYUNA DA EL KOYACAKLAR

SUBAŞI: KÖYLÜNÜN SUYUNA DA EL KOYACAKLAR

“Köylünün yeraltı sularını ücretlendirmek için de yasa hazırdır” diyen İyi Parti Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, “Türk Tipi Büyükşehir Yasası” adını verdiği uygulamayı eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SUBAŞI: KÖYLÜNÜN SUYUNA DA EL KOYACAKLAR

  

 

Seçim çalışmalarını şehirden belde ve mahallelere taşıyan İyi Parti Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, ‘Türk Tipi Büyük Şehir Yasası” adını verdiği uygulamayı eleştirdi. Subaşı, belde belediyeleri ve köylerin yok hükmünde sayıldığını söyledi ve “ ilçe belediyelerinin parası ve yetkileri azalsın dendi yetki ve para büyükşehirlerde toplandı” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, “Köylerin asırlardır birikmiş sosyolojik özellikleri vardır imece kültürü bile özgün bir dayanışma kültürüdür” diyen Hasan Subaşı, kentlerin çok sonraları oluştuğuna dikkat çekti. Subaşı, “ Tarım ve hayvancılık için hatta büyükşehirlerden dinlenmek için rehabilitasyon ve kırsal turizm amaçlı kullanılabilecek yapılardır. Hükümetin tarım ve hayvancılık politikaları ve turizm politikaları çağın ve güncelin çok gerisinde kalmıştır. Köyler ve kültürünü yok etmiştir” diye konuştu.

 

 

Subaşı sözlerine şöyle devam etti;

 

“Türkiye’nin yarısında köy var yarısında mahalle bu bir garabettir. Sondajlardan köylünün aldığı yeraltı sularını da ücretlendirmek için yasa hazırdır. Tarım faaliyeti için belediyesinin planı projesi ruhsat ve ücreti derken altından kalkamayan köylü yapacağı işi de köyü de terk etmeye başlamıştır.”

 

 

Hasan Subaşı, “Kemer, Çıralı dünya çapında bir beldemizden şimdi sadece sokaktır! Kaş'ın Kalkan'ı, Gömbe'si, Finike'nin Turunçova'sı, Elmalı'nın Akçay'ı, Manavgat'ın Side'si Alanya'nın Konaklı gibi çok sayıda örnek verilebilir belde belediyelerini birleştirmek kimilerini muhafaza etmek gerekirken yok sayan toptancı yaklaşım ilçe belediyelerini de yetkisizlik ve parasızlıktan sorun yumağı haline getirmiştir. Bugün dünya vatandaşına hizmeti yakın birimlere taşırken biz tersine tek adama ve ve büyükşehirlere doğru çekiyoruz. Örneği olmayan dünyanın çağdaş birikimlerinden yararlanmadan yapılan işlere de Türk tipi diyerek çözdüğümüzü sanıyoruz” diyerek konuyla ilgili açıklamalarına devam etti.

 

 

Köylerin ve belediyelerin bir çırpıda yok sayıldığını ifade eden Subaşı, “İlçe belediyelerinin yetkileri alındı.  Bütün dünyada yerel yönetim birimleri köyler belde ve ilçe belediyeleri demokrasinin beşiği olarak anılırlar en yakın hizmet birimleri ve devletin temsileri olarak bu organlar yerel halka yakın ve ulaşılabilir olmaları aranan özelliğidir. Müşterek yaşamın da demokrasinin de önemli parçalarıdır” dedi. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Plajda voleybol heyecanı başlıyor

Plajda voleybol heyecanı başlıyor