Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Kore Gazisi Mustafa Gök 72 Yıl Sonra Kore'ye Ayak Basacak

Kore Gazisi Mustafa Gök 72 Yıl Sonra Kore'ye Ayak Basacak

Kore gazisi Mustafa Gök, Kore Cumhuriyeti'nin resmi davetiyle 72 yıl aradan sonra savaştığı topraklara geri dönecek. Gök, uzun yıllar süren özleminin ardından, torunu Prof. Dr. Yaşar Gök ile birlikte Güney Kore'ye hareket etti. Bu unutulmaz yolculuk, Gök'ün savaştığı cepheleri yeniden görme arzusunu gerçekleştirecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kore Gazisi Mustafa Gök 72 Yıl Sonra Kore'ye Ayak Basacak
KAYNAK: AA

Kore Savaşı'nda Türkiye'yi temsil eden ve Kore gazisi olarak tanınan Mustafa Gök, 72 yıl aradan sonra Kore topraklarına dönmek üzere yola çıktı. Bu özel ziyaret, Kore Cumhuriyeti tarafından kendisine yapılan resmi bir davet ile gerçekleşiyor.

A A 20240725 35227142 35227138 B U R D U R L U 92 Y A S I N D A K I K O R E G A Z I S I S A V A S T I G I T O P R A K L A R A 72 Y I L S O N R A Y E N I D E N A Y A K B A S A C A K

Mustafa Gök'ün Hayat Hikayesi

Küçük bir Yörük köyü olan Anbahan'da doğan Mustafa Gök, genç yaşta aile hayatını geride bırakıp askerlik görevi için İstanbul'a gitti. 1952 yılında, 48 günlük bir deniz yolculuğunun ardından Kore'ye ulaşan Gök, savaş yıllarını büyük bir fedakarlıkla geçirdi. Kore'de bir yıl boyunca cephelerde güvenliği sağladıktan sonra yurda döndü ve köyünde "Koreli" lakabıyla tanındı.

Kore'ye Dönüş

Mustafa Gök, Kore'ye dönüş yolculuğunun heyecanını AA muhabiriyle paylaştı. Kore topraklarını tekrar görecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Gök, savaş yıllarını ve oradaki anılarını anlatırken duygusal anlar yaşadı. Busan'a 72 yıl önce indiği günün gözünden gitmediğini, geminin iskeleye yanaştığı anı ve Türk bayrağını görünce yaşadığı duyguları anlattı.

A A 20240725 35227142 35227132 B U R D U R L U 92 Y A S I N D A K I K O R E G A Z I S I S A V A S T I G I T O P R A K L A R A 72 Y I L S O N R A Y E N I D E N A Y A K B A S A C A K

Torununun Yanında

Mustafa Gök'ün Kore'ye yaptığı bu anlamlı yolculukta ona torunu Prof. Dr. Yaşar Gök eşlik ediyor. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Yaşar Gök, dedesinin heyecanını ve savaş yıllarındaki anılarını aktarmaya devam ediyor. Yaşar Gök, Kore'nin değiştiğini ve dedesinin bu farklı Kore'yi görecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Teşekkür Yemeği'ne Katılacaklar

Altı gün sürecek Kore gezisi kapsamında Mustafa Gök ve diğer Kore gazileri, Panmunjom Ateşkesi'nin imzalandığı Panmunjom'u ziyaret edecek, Kore Savaşı BM Gazileri Günü Ulusal Töreni'ne katılacak ve Kore Savaş Hatıra Müzesi'ne çiçek sunacak. Ayrıca, Busan'daki Birleşmiş Milletler Anı Mezarlığı'nı ziyaret edecek ve Kore Savaşı Gazilerine Teşekkür Yemeği'ne katılacaklar.

Gaziler İçin Büyük Bir Lütuf

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, Kore gazilerinin bu davetinin onlar için büyük bir lütuf olduğunu ve gazilerin savaştıkları yerleri özlediklerini belirtti. Gazilerin her zaman hatırlanmak istendiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Youssef En-Nesyri'nin transfer detaylarını açıkladı

Fenerbahçe Youssef En-Nesyri'nin transfer detaylarını açıkladı