Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam İklim Değişikliğinde Beklemediğimiz Bir Durumla Karşı Karşıyayız!

İklim Değişikliğinde Beklemediğimiz Bir Durumla Karşı Karşıyayız!

OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, iklim değişikliği ve azalan kar miktarının yarattığı tehlikelere dikkat çekerek belirtti. Detaylarla...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İklim Değişikliğinde Beklemediğimiz Bir Durumla Karşı Karşıyayız!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, iklim değişikliği ve olumsuz etkileri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Türkiye'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek, bu durumun gelecek için endişe verici olduğunu belirtti. İklim değişikliğiyle birlikte birçok olumsuz etkiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Ardalı, özellikle kar yağışının azalmasının gelecek için olumsuz bir işaret olduğunu vurguladı.

A W152659 01

Kar Miktarının Azalması ve Tehlikeleri

Ardalı, kar miktarının azalmasının önemli bir sorun olduğunu dile getirerek, kar miktarının toprakta kalış süresinin azaldığına ve bu durumun kuraklık riskini artırdığına dikkat çekti. İklim değişikliğiyle birlikte kar miktarının azalması arasındaki yakın ilişkiyi vurgulayan Ardalı, bunun kuraklık gibi ciddi tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirtti. Ayrıca, karın uzun süre kalışının su rezervuarı olarak işlev gördüğünü ve bunun önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

A W152659 05

Önlem Alınmalı

Prof. Dr. Yüksel Ardalı, iklim değişikliğiyle ilgili acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, doğa ve insanlık için ciddi risklerin olduğunu ifade etti. Önlem alınmazsa gelecekte su ve gıda kıtlığı gibi sorunlarla karşı karşıya kalabileceklerini belirten Ardalı, bu konuda hızlı adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

A W152659 02

Karadeniz ve Yağmur Tehlikesi

Ardalı, kar yağışının azalmasıyla yağmurun artması arasındaki ilişkiye de dikkat çekerek, yağmurun da Karadeniz için bir tehdit oluşturabileceğini belirtti. Altyapının yetersizliği ve ani yağışların getireceği problemlere dikkat çeken Ardalı, Paris Antlaşması ve diğer uluslararası çalışmalarda belirtilen sıcaklık artışlarının gerçekleşmesi durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor All Star'da Bir Yarışmacı Daha Adaya Veda Etti! Survivor'da Kim Elendi!

Survivor All Star'da Bir Yarışmacı Daha Adaya Veda Etti! Survivor'da Kim Elendi!