Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Başkan Bahar: Üretime Dayalı Büyümeye Dönüyoruz

Başkan Bahar: Üretime Dayalı Büyümeye Dönüyoruz

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık bazda %5,9 büyüdüğünü belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Bahar: Üretime Dayalı Büyümeye Dönüyoruz
KAYNAK: ATSO/ Bülten

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık bazda %5,9 büyüdüğünü belirtti. Bahar, “Son çeyrekte tarım sektörü binde 3, sanayi sektörü %5,7, inşaat sektörü %8,1, hizmetler sektörü ise %4,3 büyüdü” dedi.

Sanayi Sektöründe Büyüme

Sanayi sektöründe dört çeyrek daralmanın ardından yeniden büyüme yaşanmasının olumlu bir gösterge olduğunu ifade eden Bahar, “3 yıl aradan sonra ilk kez sanayi sektörü hizmetlerden daha yüksek bir büyüme hızı performansı gösterdi” dedi.

Tüketim ve Yatırım Büyümesi

Tüketim ve yatırım büyümesinin de son çeyrekte iyileşme gösterdiğini dile getiren Bahar, “Yılın üçüncü çeyreğinde özel tüketim harcamaları reel olarak %11,2 büyürken, yatırım harcamaları %14,7 arttı” diye konuştu.

İstikrarlı ve Üretime Dayalı Büyüme Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ifade ettiği büyüme dengesinin başladığına dikkati çeken ATSO Başkanı Ali Bahar, “Türkiye için ideal büyüme kompozisyonu, sanayi üretiminin özel tüketimden daha hızlı arttığı, yatırımların en az tüketim kadar büyüdüğü bir büyüme yapısı” dedi. Bahar, “Cari dengenin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı ve %5 üzerinde büyüme ortalamasının yakalandığı bir Türkiye arzusundayız” diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu