Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Antika saat merakı mesleğe dönüştü

Antika saat merakı mesleğe dönüştü

Antika saatlerin tamiriyle tanınan Özdemir, sağlık memurluğundan ayrılarak Seyhan'da kendi işini kurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antika saat merakı mesleğe dönüştü
KAYNAK: AA

Antika saatlerle ilgilenmeye başlayan ve zamanla bu hobiyi meslek haline getiren Özdemir, sağlık memurluğu kariyerini bırakıp antika saatlerin tamiri ve satışını yapacağı bir dükkan açtı. Seyhan ilçesindeki Antika Çarşısı'nda yer alan dükkanında, 23 yıl boyunca sağlık teknikerliği yapan Özdemir, yeni mesleğinde başarıya ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Antika saat merakı mesleğe dönüştü

İnternetle Kendini Geliştirdi

Antika saatlerin tamiri için internet üzerinden görüntüler izleyerek kendini geliştiren Özdemir, her saatin kendine özgü özellikleri olduğuna ve uzun süren tamir süreçlerinin kendisine büyük keyif verdiğine dikkat çekti. Özdemir, özellikle antika saatlerin bakımını yapmanın kendisine huzur verdiğini ifade etti.

Antika saat merakı mesleğe dönüştü

Dükkanında sergilediği antika saatlerle müşterilerine zamanda bir yolculuk yapma fırsatı sunan Özdemir, müşterilerinin saatler hakkında detaylı bilgi alarak nostaljik anılarını paylaştığını belirtti. Özdemir, 'Burayı görenler, kendilerini zamanda bir yolculuk yapmış gibi hissediyor. Gelip buraya baktığı zaman herkes kendisinden bir parça buluyor. Kimisi, 'nenemle, dedemle geçirdiğim günler aklıma geliyor' diyor. Kimisi rahmetlik anne babasından ve çocukluğundan bahsediyor. Çok değişik bir duygu, yaşamak lazım. Günümüzdeki hiçbir malzemede, elini attığın zaman onda bir yaşanmışlık hissetmiyorsun, tamamen soyut. Kalkıp da eskilerden bir şeyi eline aldığın zaman onun kendi dokusu, hissiyatı ve maneviyatı başka oluyor. Seni alıp başka diyarlara götürüyor resmen. Antika böyle bir şey. Eskiler her zaman ruha iyi geliyor.' şeklinde konuştu.

Antika saat merakı mesleğe dönüştü

Antika saatlerin, modern dünyada bulmanın zor olduğu yaşanmışlık hissini taşıdığını vurgulayan Özdemir, bu saatlerin kendi dokusu ve maneviyatı ile insanların geçmişe dönmelerini sağladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin İstatistik Bürosu: Gazze Nüfusunun Yüzde 1,8'i İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti

Filistin İstatistik Bürosu: Gazze Nüfusunun Yüzde 1,8'i İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybetti