Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Adana'da Düz Dünya olayı! Kanıtlayamayınca adını sokağa vermek istedi

Adana'da Düz Dünya olayı! Kanıtlayamayınca adını sokağa vermek istedi

Adana'da, dünyanın düz olduğunu savunan genç, Seyhan ilçesindeki sokağa 'Düz Dünya' isminin verilmesi için belediyeye başvuruda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da Düz Dünya olayı! Kanıtlayamayınca adını sokağa vermek istedi
KAYNAK: İHA

Adana'da, dünyanın düz olduğunu savunan ve bu inancıyla bilinen Doğukan Özkan, Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'ndeki 27039 sokağa 'Düz Dünya Sokağı' isminin verilmesi için belediyeye başvuruda bulundu. İş yerinin bulunduğu sokakta 25 esnafın da desteğiyle sokağın isminin 'Düz Dünya' olarak değiştirilmesi için harekete geçti.

Aw234792 03 (1) Result

Düz Dünya Olayı Nedir? 

Doğukan Özkan, 2018 yılında kurduğu Düz Dünya Derneği altında dünyanın düz olduğunu savunmuş ve bu inancını mahallesinde yaşatmaya devam etmişti. Derneğin kapanmasının ardından da çevresindeki destekçileriyle birlikte sokağın adını değiştirmek için girişimlerde bulundu.

Sokağın uzun süredir esnaflığını yapan Doğukan Özkan, esnafın büyük çoğunluğunun desteğini arkasına alarak belediyeye başvurduğunu belirtiyor. 'Esnaf zaten bana inanıyordu. Benim sözüme güvenirler. Küçük bir açıklama yaparak birçok esnaftan aynı anda gerekli imzayı topladık' diyen Özkan, sokağın isminin değiştirilmesinin mahalle için bir güzellik olacağını ve turizme katkı sağlayacağını düşünüyor.

Aw234792 02 (1) Result

Türkiye'de Bir İlk Olacak

Özkan'a göre, eğer sokağın ismi 'Düz Dünya' olarak değiştirilirse bu dünyada bir ilk olacak. Bölge esnafı da bu değişikliğin ilginin artmasına ve daha fazla ziyaretçi çekmesine yardımcı olacağını düşünüyor.

Aw234792 05 (1) Result

Mahalle Esnafı Destek Verdi

Mahalle esnafından berber Güray Koruloğlu, Doğukan Özkan'ın bu girişimini desteklediklerini belirterek, 'Doğukan abi zaten sansasyonel bir adam. Düz dünyayı da bayağı bir seviyor. Savundu, üzerine düştü. Biz de destekledik. Zaten Doğukan abiyi de seviyoruz. Sokağın adının değişmesinde de bir sakınca görmedik. Bence iyi oldu. Değişmesini de destekliyoruz' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa’da Engelli Aile Kira Yüzünden Sokağa Atıldı

Bursa’da Engelli Aile Kira Yüzünden Sokağa Atıldı