Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Microsoft OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı

Microsoft OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı

Microsoft, OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı. Bu gelişme, OpenAI'nin yönetimsel sorunlarının sona ermesi ve şirketin geleceği için olumlu bir adım olarak görülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Microsoft OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Microsoft, OpenAI'nin en büyük yatırımcısıdır. Şirket, OpenAI'nin yapay zeka araştırmalarına ve geliştirmelerine destek olmak için 1 milyar dolar yatırım yapmıştı. Microsoft'un yönetim kuruluna katılması, şirketin bu yatırımının daha somut bir şekilde hayata geçirilmesi anlamına geliyor.

Microsoft OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı

Microsoft'un yönetim kuruluna 'oy hakkı olmayan gözlemci' olarak katılması, şirketin büyük kararlarda resmi bir oy hakkına sahip olmayacağı anlamına geliyor. Ancak, bu durum Microsoft'un OpenAI'nin iç işleyişine ilişkin daha fazla görünürlüğe sahip olmasını sağlayacak.

Microsoft'un yönetim kuruluna katılması, OpenAI'nin geleceği için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Şirketin daha şeffaf ve sorumlu bir şekilde yönetilmesine yardımcı olması bekleniyor.

OpenAl nedir ne iş yarar?

Açık Ses Kitaplığı olarak da bilinen OpenAL, aynı zamanda çapraz platform olan bir uygulama programlama arabirimi olarak çalışır. Varlığının amacı, gerçek zamanlı ses kalitesini artırmak için ses kanalını 3 boyutlu konumlara bölmektir. Herhangi bir oyunu oynarken gerçek zamanlı sesi deneyimlemek için işi OpenAL yapar. Open AL'nin işletim sistemine yerleştirilmesinin nedeni budur. Sadece oyunlarla da sınırlı kalmaz. OpenAL'in ortaya çıkması ve ses deneyimini daha iyi hale getirmesi gereken bazı uygulamalar vardır.

İlk aşamada Loki Software, Windows işletim sisteminden Linux işletim sistemine oyun aktarımı amacıyla OpenAL geliştirmeye karar verdi. Loki Software kapandıktan sonra, OpenAL bir ücretsiz yazılımdı. Şu an itibariyle, yaratıcı Teknoloji, Open AL'nin sahibidir ve satın aldığından beri ilerleme halindedir. OpenAL, 3D ses efekti elde etmek için ses kanallarını parçalayan bir API'dir. Eğer hevesli bir oyuncu değilseniz, OpenAL size pek bir fayda sağlamayacaktır. Ancak, OpenAL'in diğer ses tabanlı uygulamalar tarafından kullanıldığının farkında olmalısınız.

Bununla birlikte, OpenAL bir virüs veya kötü amaçlı bir dosya değildir. Yani hemen sistemden çıkarılmasına gerek yoktur. Özellikle bir oyuncuysanız oyunda canlı bir deneyim elde etmek için OpenAL'e ihtiyacınız olacaktır.

Microsoft OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk otobüsleri ücretsiz oldu! Belediyeden öğrencilere büyük jest

Halk otobüsleri ücretsiz oldu! Belediyeden öğrencilere büyük jest