Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji Dünyanın en büyük canlısı ortaya çıktı

Dünyanın en büyük canlısı ortaya çıktı

Dünya üzerinde yaşayan en büyük canlının balina veya dinozor olduğu düşünülür. Ancak yeni bir araştırma, dünyanın en büyük canlısının aslında 4 bin 500 yaşında bir su altı çayırı olduğunu ortaya koydu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın en büyük canlısı ortaya çıktı
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

'Dünya üzerinde yaşayan en büyük canlı nedir?' sorusuna verilen genel cevaplar genellikle balina ya da dinozor olur. Ancak, 2022 yılında keşfedilen Posidonia Australis adlı su altı çayırı, bu beklentileri tamamen değiştiriyor. Webtekno'nun aktardığı bilgilere göre, bu benzersiz organizma, daha önce gördüğümüz hiçbir canlıya benzemiyor.

Dünyanın en büyük canlısı ortaya çıktı

Posidonia Australis adındaki su altı çayırı, içindeki tüm bitkilerin aynı genetik yapıyı paylaştığı bir yapıya sahiptir. Bu durum, çayırın tamamının tek bir organizma gibi davranmasına neden olur, çünkü tüm bitkiler tek bir ortak ebeveynden türemiş klonlardır.

Yaklaşık 4.500 yaşında olduğu tahmin edilen bu organizma, yer altı klonal filizleri aracılığıyla binlerce yıldır çoğalmaya devam etmektedir. Dikkat çekici bir şekilde, çayırın Poseidon otu ile gizemli ve bilinmeyen bir türün melezi olduğu belirlenmiştir. Bu organizma, birbirlerine bağlı olma durumu sayesinde besin alışverişinde bulunabilir ve tek bir organizma olarak yaşayabilir.

Dünyanın en yaşlı canlı organizmalarından biri olarak kabul edilen Pando ağaçlarıyla benzer bir durumu paylaşan bu çayır, köklerinden çıkan yeni organizmalar aracılığıyla birbirine bağlıdır. Üstelik, en yaşlıları 130 yaş civarında olan bu ağaçlardan neredeyse 50 bin adet bulunmaktadır. Organizmanın yaşının tahmini olarak 80 bin olduğu belirtilse de, bazı uzmanlar bu sayının 1 milyonu bulabileceğini öne sürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahiplerine dikkat! Geçen yılki 4 ödeme bu yıl 2'ye indirildi

Araç sahiplerine dikkat! Geçen yılki 4 ödeme bu yıl 2'ye indirildi