Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu'na Zorla Getirme Kararı! Şimdi Ne Olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu'na Zorla Getirme Kararı! Şimdi Ne Olacak?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanırken, mahkeme zorla getirilmesine karar verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemal Kılıçdaroğlu'na Zorla Getirme Kararı! Şimdi Ne Olacak?
KAYNAK: İHA

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanırken, mahkeme tarafından zorla getirilmesine karar verildi.

Yargılama Süreci Başladı

İstanbul’da 17 Ekim 2023 tarihinde başlayan duruşmada, Kılıçdaroğlu'nun TBMM CHP Grup Toplantısı'nda Mustafa Doğan İnal’a yönelik söylediği sözler nedeniyle 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müşteki İnal’ın avukatı ile tutuksuz sanık Kılıçdaroğlu’nun avukatı katıldı.

Zorla Getirilme Talebi

Duruşmada Kılıçdaroğlu’nun avukatı, müvekkilinin ikametgah adresinin Ankara olduğunu belirterek mahkemeden Ankara’ya talimat yazılmasını talep etti. Ancak müşteki avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirilme kararının çıkarılmasını istedi. Duruşma sırasında görüşü alınan Cumhuriyet Savcısı da eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun müşteki İnal’ın adını açıkça kullanarak “Bu kadar kirli bir adam yoktur” ve “Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim” gibi ifadeler kullandığı belirtildi. Tarafların uzlaşma sağlayamadığı da iddianamede yer aldı.

Hapis Cezası Talebi

Kılıçdaroğlu’nun “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alması talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ebru Yaşar, Diyarbakır Konserinde İzleyici Rekoru Kırdı

Ebru Yaşar, Diyarbakır Konserinde İzleyici Rekoru Kırdı