Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset HALKIN ÇIĞLIĞINI engelleyemeyeceksiniz!

HALKIN ÇIĞLIĞINI engelleyemeyeceksiniz!

Antalya Aydın Kanza Parkında 12 Aralık Pazar günü yapılması planlanan “Geçinemiyoruz” mitingi ve yürüyüşünün Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklandığının açıklanmasının ardından tertip komitesi, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Komite, “Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık’ta Aydın Kanza Parkı’nda olacağız” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HALKIN ÇIĞLIĞINI engelleyemeyeceksiniz!

BES Antalya Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, “Kaymakamlığın aldığı bu karar tamamen iktidarın istediğini yerine getirmektir. Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00’da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkında olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 



BU RİSK NEDİR?”

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol açıklamanın devamında,  “Bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak yaşanan bu kriz karşısında emekçilerin, halkın, hepimizin feryadına bir ses bir çığlık olmak için 12 Aralık 2021 Pazar günü “ Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz” şiarıyla miting yapmaya karar verdik. Bunun için gerekli müracaatımızı Muratpaşa Kaymakamlığına yaptık. Ancak mitingimiz  “Risk oluşturacağı” gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu risk nedir? İnsanların geçinemiyoruz feryadı kimler için risk yaratmaktadır? Bu feryat ancak sermaye sınıfının uykularını kaçırır, onları riske sokar. Yasak kararıyla anlıyoruz ki mitingi yasaklayanlar sermaye sınıfının uykusunun kaçmasını istemiyor” diye konuştu.

 

“İKTİDAR ÇIĞLIĞIN DUYULMASINI İSTEMİYOR”

“Yasak kararı mülki idarenin kanunları istediği gibi eğip büktüğünü de açığa çıkarmıştır” diyen Mol, “İki hafta önce Kapalı Yol Halk Bankası önünden Attalos Heykeli’ne yapmak istediğimiz yürüyüş izin alınmadığı gerekçesiyle engellenmişti. Şimdi izinli yapmak istediğimiz miting de ‘risk’ var bahanesiyle engelleniyor. Engelleniyor çünkü iktidar ‘Geçinemiyoruz’ çığlığının duyulmasını istemiyor. Ama ne yaparsanız yapın emekçilerin, halkın çığlığını, sesimize kulaklarını tıkayanlara, emekçiye, halka sırtını dönüp, ürettiğimiz değerleri,  ödediğimiz vergileri bir avuç mutlu yandaş azınlığa peşkeş çekenlere, kendileri şatafat içerisinde yaşarken bizden ‘soğan ekmekle yaşam sürdürmemizi’ bekleyenlere, artık yeter demeye kararlıyız” dedi.

 

“SON İKİ AYDA YÜZDE 50 YOKSULLAŞTIK”

Devrim Mol’un ardından söz alan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci İşoğlu ise, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde böyle bir açıklama yapmak acı verici. Son iki ayda yüzde 50 yoksullaştık böyle bir ortamda hakkımızı aramayacağız da ne zaman arayacağız. Bu en insanı demokratik talebin yasaklanması kabul edilemez” dedi.

 

Fadime YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Her koşulda birleşelim”

“Her koşulda birleşelim”