Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ekrem İmamoğlu değişimin adını ilk defa verdi

Ekrem İmamoğlu değişimin adını ilk defa verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu gitmeli" dedi. "CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, İktidar için değişim” konusunda vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini almak için http://iktidaricindegisim.org adıyla bir web sitesi oluşturduk" diyen İmamoğlu, paylaşımı ile değişimi netleştirdi...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu değişimin adını ilk defa verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Temmuz’da başlatılan “CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, İktidar için değişim” hareketinde vatandaşlarında görüş ve önerilerini almak için kurulan web sitesini oluşturduklarını söyledi.

Türkiye’nin her köşesinden ve 6 kıtadan 1 milyondan fazla ziyaret, 100 binden fazla görüş ve öneri olduğunu ileten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “4 Temmuz’da 'CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, İktidar için değişim' konusunda vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini almak için http://iktidaricindegisim.org adıyla bir web sitesi oluşturduk. Çağrımıza uyarak Türkiye coğrafyasının her köşesinden ve 6 kıtadan 'İktidar İçin Değişim' sayfamızı 1 milyondan fazla vatandaşımız ziyaret etti ve 100 binden fazla vatandaşımız değişim ile ilgili görüş ve önerilerini iletti.” dedi.

Vatandaşların görüş ve önerilerinin uzmanlarca incelendiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Siyaset bilimi, sosyoloji ve iletişim uzmanlarından oluşan bir heyet vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini; yaş, cinsiyet ve coğrafi lokasyon  kırılımları ile inceledi. İletişim uzmanları NLP yöntemi ile duygu analizi yaptı, semantik arama aracı ile mikro seviyede de analizler gerçekleştirdi.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, destek olan, katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, Gelen öneriler ve yorumlar şu konularda belirginleşti diyerek değişim hareketinin yönü açıkça gösterdi.

CHP’de  lider ve yönetiminin değişmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini istediğini şu sözlerle kesinleştirdi: “Toplum, CHP’de  lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Toplumun ihtiyaçlarına uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının üretilmesini bekliyor.”

Tabanı de es geçmedi

İmamoğlu, “Tabanla bağlantıların güçlenmesi, demokratik, hizmet odaklı bir muhalefet yapısının, dilinin ve üslubunun oluşturulmasını bekliyor" dedi.  Değişimi, yeniliği kucaklayan, gençlerin ilgisini çeken, iletişimi güçlü ve Atatürk ilklerine bağlı bir siyasi yapı istenildiğini söyleyen İmamoğlu “Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor. Gençlerin ilgisini çekecek yapıların teşvik edilmesini, gençlerin güçlendirilmesini, talep ediyor. İletişimi güçlendirmemizi, değişim vizyonumuzu duymak istiyor. Ayakları yere basan bir siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor” sözleriyle değişimin seyrini belirledi.


Nihat Saraç

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargı 'göreve iade' dedi, Tarım Müdürlüğü yeniden aldı

Yargı 'göreve iade' dedi, Tarım Müdürlüğü yeniden aldı