Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP’nin Liste Krizi: Islak İmzalı Değil Flash Bellekle Teslim Edildi

CHP’nin Liste Krizi: Islak İmzalı Değil Flash Bellekle Teslim Edildi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi listelerinin ıslak imzalı olmaması ve flash bellekle geç teslim edilmesi iddiası, tartışmalara yol açtı. İşte detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’nin Liste Krizi: Islak İmzalı Değil Flash Bellekle Teslim Edildi
KAYNAK: İHA

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi listelerinin ıslak imzalı olmaması ve flash bellekle geç teslim edilmesi iddiası, tartışmalara yol açtı. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker, “İl seçim kurulunun verilen listenin kanuna aykırı olduğunu tespit edip, verilen listeyi kabul etmemesini bekliyoruz” dedi.

YSK’nın Kararı ve Islak İmza Zorunluluğu

YSK’nın 2024/80 sayılı kararına göre, listelerin ıslak imzalı olması gerekiyor. Ancak iddiaya göre, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı, ilçe meclis üyesi listelerini ıslak imzalı değil, flash bellekle teslim etti. Bu durum, ortalığı karıştırdı.

AK Parti’nin İtirazı ve Beklentileri

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker, durumu tespit eden ve itirazda bulunan partinin ilçe seçim kurulunda görevli avukatını belirtti. Şeker, “Seçimlerin temel hükümleri kanununa göre siyasi partiler belediye başkan adayı ve meclis üyesi listelerini 20 Şubat 2024 saat 17.00’ye kadar yazılı üç nüsha ve dijital ortamda ilçe seçim kurullarına teslim etmeleri gerekiyor. CHP, 16.57 sıralarında ilçe seçim kuruluna sadece dijital ortamda gelmiştir. Ellerinde herhangi bir üç nüsha ve ıslak imzalı evrak getirmemiştir.” dedi ve il seçim kurulunun CHP’nin başvurusunun kanuna uygun olmadığını tespit etmesini beklediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’de Liste Krizi

CHP’de Liste Krizi