Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ali Babacan İsrail'i kınadı

Ali Babacan İsrail'i kınadı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü askeri operasyonu ve yıkımı kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Babacan İsrail'i kınadı
KAYNAK: ANKA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü askeri operasyonu ve yıkımı kınayarak, "İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı.

Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve 'Etnik temizlik' anlamına geliyor. Yaşanan bu faciaya 'Dur' demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor?" dedi. Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

1698313367239-gfgg

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların hesabını tarih soracaktır

"İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı. Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve 'Etnik temizlik' anlamına geliyor. BM Genel Kurulunun ateşkes çağrısı kararı aldığı bir günde başlayan bu işgal, İsrail’in uluslararası kamuoyunu ve hukuku yok saydığının yeni bir örneğidir. Başta ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere İsrail Hükümetinin insanlık ve savaş suçlarına destek veren ülkelere sormak istiyorum: Yaşanan bu faciaya 'Dur' demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor? Kuşkusuz ki tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların hesabını tarih soracaktır."

Ali Babacan'ın bu açıklaması, İsrail ile Filistin arasındaki son çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Birçok ülke ve uluslararası kuruluşlar, ateşkes çağrıları yapmış ve taraflara şiddeti sona erdirmeleri için baskı yapmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Manavgat'ta 12.157 m² mahkemeden satılık tarla

Antalya Manavgat'ta 12.157 m² mahkemeden satılık tarla