Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Aksu’ya karşılık KEPEZ CHP’de

Aksu’ya karşılık KEPEZ CHP’de

CHP-İYİ Parti ittifakında en çok sorun yaşanan ilçeler olan Kepez ve Aksu için iki partinin genel merkezlerinin uzlaştığı, Kepez’in CHP’ye, Aksu’nun ise İYİ Parti’ye bırakıldığı haberleri akşam saatlerinde medyaya düştü. CHP’nin daha önce Aksu Belediye Başkanı olarak ismi açıklanan İsa Yıldırım’ın geri çekileceği ileri sürülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksu’ya karşılık  KEPEZ CHP’de

CHP’nin 18 Ocak yerine yarına çekilen Parti Meclisi toplantısı öncesinde CHP-İYİ Parti ittifakında en çok sorun yaşanan ilçeler arasına bulunan Kepez ve Aksu için uzlaşma sağlandığı belirtiliyor.

CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan edinilen ve Gerçek Gündem’de yayınlanan bilgilere göre Antalya’da en büyük ilçe konumunda olan Kepez’de bir sıkıntı yaşanıyordu. İki partinin genel başkan yardımcıları düzeyinde yapılan son görüşmelerde Kepez sıkıntısının aşıldığı, Kepez’in CHP’ye bırakıldığı söyleniyor. Bunun karşılığında Aksu İYİ Parti’ye bırakıldı denilirken, Aksu’da CHP İsa Yıldırım’ı aday olarak açıklamıştı. İsa Yıldırım’ın adaylığının 16 Ocak (yarın) Çarşamba günü yapılacak CHP Parti Meclisi’nde geri çekileceği iddia ediliyor.

İTİFAKSIZ DA KAZANIRIM
CHP’nin yaklaşık 45 gün önce Aksu Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı İsa Yıldırım, adaylığının geri çekileceği yönündeki haberler üzerine Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde temaslarda bulunmuş, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada ise “İttifaksız da kazanırım” demişti.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEMİŞTİ
CHP-İYİ Parti ittifakında sancılı ilçelerden olan Aksu’nun İYİ Parti’ye bırakılması ile iki partinin Antalya örgütleri arasındaki buzların önemli ölçüde eridiği öne sürülüyor. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP’nin Aksu’da İsa Yıldırım’ı belediye başkan adayı olarak açıklamasına tepki olarak “Kepez ve Aksu’da taviz vermeyiz. Kırmızı çizgimiz. Uzlaşma olmazsa Aksu’da kendi adayımızla seçime gireriz” demişti. GÖRKEM DELLAL

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Master Şefler” Antalya’da buluşuyor!

“Master Şefler” Antalya’da buluşuyor!