Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaşla birlikte kaş düşüklüğü nasıl düzeltilir? Estetik uzmanı açıkladı

Yaşla birlikte kaş düşüklüğü nasıl düzeltilir? Estetik uzmanı açıkladı

Kaşların yaşla birlikte düşmesi, estetik sorunlara yol açabilir. Estetik Cerrahi Uzmanı, kaş düşüklüğünün nedenlerini ve çözümlerini detaylandırdı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yaşla birlikte kaş düşüklüğü nasıl düzeltilir? Estetik uzmanı açıkladı
KAYNAK: İHA

Kaşlar, yüz ifadesinin önemli bir parçasıdır ve yaş ilerledikçe kaş yüksekliği azalabilir. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan, kaş düşüklüğü ve bu durumun estetik çözümleri hakkında bilgi verdi. Yaşlanma süreci, kaşların düşmesine neden olabilirken, çeşitli estetik yöntemlerle bu durum düzeltilebilir.

Yaşla Birlikte Kaş Düşüklüğü Nasıl Oluşur?

Prof. Dr. Fatih Doğan, kaşların yaşla birlikte nasıl düştüğünü ve bunun nedenlerini açıkladı: “Kaş düşüklüğü, yaşla birlikte sıkça karşılaşılan bir sorundur. Kaşların dış kısmında düşme, sık sık göz kapaklarını kısan kişilerde görülürken, kaşlarını fazla çatanlarda iç kısımda düşme olabilir. Bu durum, genetik faktörler, sigara kullanımı, güneş ışığı maruziyeti ve cilt özelliklerine bağlı olarak değişir.”

Kaş Şekillendirme Yöntemleri

Kaş gençleştirme işlemlerinde çeşitli yöntemler kullanılır. Prof. Dr. Doğan, kaş şekillendirme için kullanılan yöntemleri şu şekilde sıraladı: “Kaş makyajları, kalıcı veya geçici dövmeler, kaş ekimi ve kaş perukları kaşları şekillendirmek için tercih edilebilir. Yaşla birlikte kaşlarda oluşan düşüklük cerrahi yöntemlerle düzeltilebilir. İdeal kaş şekli ve pozisyonu, yüzün dengesi açısından büyük önem taşır.”

Yüz Şekline Göre Kaş Estetiği

Prof. Dr. Doğan, farklı yüz şekilleri için önerilen kaş şekillerini şu şekilde açıkladı:

Oval Yüz: “Oval yüz şekline sahip kişiler için sığ kemerli, yumuşak açılı ve normal uzunlukta bir kaş şekli uygundur.”

Yuvarlak Yüz: “Yuvarlak yüze sahip kişilerde yüzü daha uzun göstermek için orta ile yüksek kavis yüksekliğine sahip kaşlar tercih edilmelidir. Yuvarlak kaşlar, yuvarlak yüze sahip kişilerde son seçenek olmalıdır.”

Kare Yüz: “Kare yüzler için açılı bir kavise sahip dolgun ve kalın kaşlar, yüzün açılarını yumuşatır. Yuvarlak kemerler genellikle uygun değildir.”

Kalp Şeklindeki Yüz: “Kalp şeklindeki yüzlerde dolgun ve çok kavisli kaşlar idealdir. Düşük ila orta kemer yüksekliği, dikkatleri alına çeker.”

Armut Şeklindeki Yüz: “Armut şeklindeki yüzlerde, kaşların orta kemer yüksekliği ve alında genişlik oluşturacak şekilde uzun kuyrukları olmalıdır.”

Dikdörtgen Şekildeki Yüz: “Dikdörtgen yüzler için kaşların genişlik oluşturacak uzun kuyrukları olmalı ve sığ bir kemer yüksekliği yüzün daha kısa görünmesini sağlayabilir.”

Kaş Şekillendirme ve Yüz Dengesi

Prof. Dr. Doğan, kaşların yüz şekli ile uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Kaş şekillendirme işlemleri, yüzün genel estetiğini tamamlamak ve dengeyi sağlamak amacıyla yapılmalıdır.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet yurtları pahalandı! Öğrenciler cemaat yurtlarına kayıyor

Devlet yurtları pahalandı! Öğrenciler cemaat yurtlarına kayıyor