Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kanser aşısında son aşamaya gelindi

Kanser aşısında son aşamaya gelindi

BioNTech kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser araştırmaları ve tedavisi üzerine önemli gelişmeleri paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanser aşısında son aşamaya gelindi
KAYNAK: Haber Merkezi

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşısı ve tedavisi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Kanser aşısında son aşamaya gelindi

Kanser Araştırmaları ve Tedavi Yöntemleri

Prof. Şahin, yıllar süren kanser araştırmalarının meyvelerini vermeye başladığını açıkladı. Akciğer kanseri türüne karşı bir antikor ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç konjugatı (ADC) adayının onay için uygun hale geldiğini belirtti. Ayrıca, bu yıl sonuna kadar on aşı adayının faz 2 veya faz 3 denemelerini tamamlayarak ruhsat potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Toplam 30 kanser türüne karşı klinik araştırmaların devam ettiğini vurgulayan Prof. Şahin, 2030'a kadar geniş bir kanser tedavisi portföyü hedeflediklerini dile getirdi. Prof. Türeci ise son yıllarda kanserle mücadelede önemli bulgular elde ettiklerini ve BioNTech olarak büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

Kapsamlı Tedavi Portföyü Hedefi

Prof. Türeci, Her hastanın kanser hücresinin farklı olduğunu ve bireyselleştirilmiş kanser tedavisine odaklandıklarını ifade eden Prof. Türeci, ilerleyen yıllarda kemoterapiye gerek kalmayabileceğini dile getirdi. Vücudun kendi savunma sisteminin kansere karşı savaşabilmesi için çalıştıklarını ve kemoterapinin yerine antikor ilaç konjugatları (ADC'ler) ve aşıları kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yaklaşımın gelecekte daha hassas ve etkili tedaviler sağlayabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike Belediye Başkanı Geyikçi’ye Jeoloji Mühendislerinden Teşekkür Ziyareti

Finike Belediye Başkanı Geyikçi’ye Jeoloji Mühendislerinden Teşekkür Ziyareti