Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Merdiven altı botoks uygulamalarında tehlike: Ölüme sebep olabilir

Merdiven altı botoks uygulamalarında tehlike: Ölüme sebep olabilir

Dermatoloji Uzmanı, merdiven altı yerlerde yapılan bilinçsiz botoks uygulamalarının büyük sağlık riskleri taşıdığını vurguladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Merdiven altı botoks uygulamalarında tehlike: Ölüme sebep olabilir
KAYNAK: İHA

Gaziantep Şehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Zeynel Önder, botoks işlemlerinin yalnızca Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar ve uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Dr. Önder, "Yanlış ellerde yapılan botoks, ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabilir. Vatandaşlarımız, botoks yaptıracakları merkezleri ve hekimleri mutlaka araştırmalı, gerekli onaylara sahip olup olmadıklarından emin olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Doğru Botoks Kullanımı Nedir?

Botoks, tıbbi amaçlarla kullanılabildiği gibi estetik alanında da tercih edilen bir yöntemdir. Dermatoloji Uzmanı Zeynel Önder, botoksun genellikle ince kırışıklıkların giderilmesi veya kırışıklık öncesi tedaviler için kullanıldığını belirtti. Ancak botoksun bir ilaç olduğunu ve doz kullanımının çok önemli olduğuna dikkat çeken Önder, bu işlemin uzmanlık gerektirdiğini vurguladı. Özellikle son dönemde estetik amaçlı botoksa olan talebin artmasıyla, merdiven altı uygulamalarda botoksun bilinçsizce yapıldığını ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

"Merdiven Altı Botokslar Tehlike Saçıyor"

Merdiven altı olarak nitelendirilen yerlerde yapılan botoks uygulamaları sonrasında birçok hastanın şikayetlerle hastaneye başvurduğunu belirten Dr. Zeynel Önder, bu tarz yerlerde bakanlık onayı olmayan ilaçlarla botoks işlemleri yapıldığını söyledi. Önder, bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgularken, vatandaşlara yalnızca Sağlık Bakanlığı onaylı uzmanlar tarafından yapılan botoks işlemlerini tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

"Yanlış Botoks Ölüme Yol Açabilir"

Botoksun yanlış yapılması durumunda oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çeken Dr. Önder, bilinçsizce yapılan uygulamaların yüzde sarkma, şekil bozukluğu ve hatta solunum kaslarının etkilenmesi gibi ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Özellikle yanlış ilaç kullanımı veya yanlış bölgeye uygulama yapılması durumunda, solunum yetmezliğine bağlı olarak ölüm riski bulunduğunu vurgulayan Önder, botoks yaptıracak kişilerin büyük bir titizlikle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Genç Girişimciler İçin İş Birliği Adımları Attı!

Antalya'da Genç Girişimciler İçin İş Birliği Adımları Attı!