Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Okullardaki düzensiz beslenme çocukların dişlerini çürütüyor

Okullardaki düzensiz beslenme çocukların dişlerini çürütüyor

Uzmanlar, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda okullarda oluşabilecek düzensiz beslenmenin, diş kayıplarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okullardaki düzensiz beslenme çocukların dişlerini çürütüyor
KAYNAK: İHA

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, uzmanlar, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda okullarda oluşabilecek düzensiz beslenmenin diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Diş hekimi Tunahan Ulaş, okullarda çocukların beslenme alışkanlıklarındaki düzensizliğin diş çürümelerine ve diş kayıplarına neden olabileceğini belirtti.

Beslenme Alışkanlıklarının Önemi

Tunahan Ulaş, “Okullar açıldı, çocuklarımızın zaten diş problemleri mevcut. Okul sürecinde beslenme ve bakım eksiklikleri daha da artabiliyor ve bu durum çürüklerle karşılaşma riskini artırıyor” dedi. Ulaş, çocuklara ağız bakım alışkanlıklarını kazandırmanın önemine vurgu yaparak, düzenli diş fırçalamanın diş sağlığı açısından kritik olduğunu ifade etti.

Sağlıklı Besin Seçimleri

Son dönemde okullardaki kantinlerde sunulan sağlıklı meyveler ve sandviç tarzı besinlernin olumlu bir gelişme olduğunu belirten Ulaş, çocukların abur cubur, çikolata, bisküvi, cips ve meyve sularından uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Bu tür gıdaların dişlerde çürümelere neden olabileceğini ifade eden Ulaş, sağlıklı besinlere yönelmenin önemini belirtti.

Diş Fırçalama Alışkanlıkları

Ulaş, diş fırçalamanın sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de önemli olduğunu belirterek, “Dişlerimizi sabah kahvaltısından sonra ve yatmadan önce düzenli olarak fırçalamalıyız. Düzenli diş fırçalama çürük ihtimalini azaltır” dedi. Ayrıca, diş fırçalama alışkanlığının doğumdan itibaren başlatılması gerektiğini vurguladı.

Süt Dişleri neden önemli?

Tunahan Ulaş, “Diş fırçalama, belli bir yaştan sonra değil, doğumdan itibaren düzenli olarak yapılmalıdır. Bebekler için özel diş parmak fırçaları veya temiz bir tülbent kullanılabilir. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalıdır” şeklinde konuştu. Süt dişlerinin erken kaybının kalıcı dişlerin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirten Ulaş, bu nedenle düzenli diş kontrollerinin önemini vurguladı.

6 Ayda Bir Diş Hekimi Kontrolü

Ulaş, çocukların mümkünse 6 ayda bir diş hekimine götürülmesi gerektiğini belirterek, düzenli hekim kontrollerinin diş kayıplarını önleyebileceğini söyledi. “Diş hekimleri çocukların dostudur, diş hekimi koltuğuna alışmak ve düzenli kontroller önemli” diyen Ulaş, süt dişlerinin tedavi edilmesinin önemine dikkat çekti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2022 model Toyota marka araç

İcradan satılık 2022 model Toyota marka araç