Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Gençlerde kalp hastalıkları artıyor! Kalp krizine karşı ne yapmalı?

Gençlerde kalp hastalıkları artıyor! Kalp krizine karşı ne yapmalı?

Kalp hastalıklarının gençlerde artışı ve egzersizin önemi hakkında Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanından önemli açıklamalar geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gençlerde kalp hastalıkları artıyor! Kalp krizine karşı ne yapmalı?
KAYNAK: İHA

Ülkemizde en sık görülen hastalıklardan biri olan kalp hastalıklarının tehlikesi, her geçen gün artış gösteriyor. Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Dr. Utku Alemdaroğlu, kalp hastalıklarının artık genç yaş gruplarında da görüldüğünü vurguladı. Dr. Alemdaroğlu, “Kalp hastalıkları artık gençlerde de görülmeye başladı. Hareket edip her zaman egzersiz yapmalıyız” dedi.

Obezite ve Hatalı Beslenmenin Rolü

Son yıllarda hatalı beslenme alışkanlıkları ve obezitenin yaygınlaşması, kalp hastalıklarının 50 yaş altındaki bireylerde daha sık görülmesine neden oldu. Dr. Alemdaroğlu, “Eskiden yaşlı hastalığı olarak bilinen kalp hastalıkları, artık 40’lı yaşlarda bile görülmeye başlandı. Bu durum bizi endişelendiriyor” şeklinde konuştu.

Egzersizin Önemi ve Hareket Eksikliği

Hareketsiz yaşamın kalp hastalıklarını artırdığına dikkat çeken Dr. Alemdaroğlu, “Artık 45 yaşında bypass olmak için bize başvuran hastalar var. Bunun nedeni ise hareketsizlik ve kötü beslenme alışkanlıkları. Artık arabalar ve toplu taşıma araçları yüzünden daha az hareket ediyoruz. Ayrıca, hava sıcaklıklarının düşmesiyle dışarıda daha aktif olabiliriz. Merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz” dedi.

"Beslenme Alışkanlıklarını Değiştirin"

Dr. Alemdaroğlu, beslenme alışkanlıklarının da gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Daha fazla su tüketiminin, kalp hastalıklarını engellemede önemli bir rol oynadığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun'da Kaçak İçki Operasyonu: 1 Ton Etil Alkol Ele Geçirildi

Samsun'da Kaçak İçki Operasyonu: 1 Ton Etil Alkol Ele Geçirildi