Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık 'Fil Dozu' Kemoterapi: Kanser Tedavisinde Yeni Umut

'Fil Dozu' Kemoterapi: Kanser Tedavisinde Yeni Umut

Kemosaturasyon tedavisi, kanser tedavisinde etkili ve yenilikçi bir yöntem olarak öne çıkıyor. Yüksek doz kemoterapinin karaciğerde hedeflenmiş şekilde uygulanması, yan etkileri azaltarak tedavi sürecini daha verimli hale getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Fil Dozu' Kemoterapi: Kanser Tedavisinde Yeni Umut
KAYNAK: İHA

Kanser tedavisinde sürekli gelişen ve yenilenen yöntemler, hastalara yeni umutlar sunmaya devam ediyor. Son yıllarda kemosaturasyon tedavisi, karaciğer metastazlarının tedavisinde dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Medicana International İzmir Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Utku Mahir Yıldırım tarafından uygulanan bu yöntem, yüksek doz kemoterapi ile nokta atışı tedavi sağlamaktadır.

Kemosaturasyon Tedavisi Nedir?

Kemosaturasyon tedavisi, karaciğerdeki kanserli bölgelere yüksek doz kemoterapi uygulanarak yapılan hedefe yönelik bir tedavi yöntemidir. Medicana International İzmir Hastanesi'nde uygulanan bu işlemde, tüm karaciğere yüksek doz kemoterapi ile nokta atışı tedavi yapılır. Yöntem, karaciğer dışındaki organlara kemoterapi ilacının gitmesini engelleyerek, yan etkilerin azaltılmasını sağlar.

Yan Etkilerin Önüne Geçiliyor

Kemosaturasyon tedavisinin temel avantajlarından biri, kemoterapi ilacının vücutta yayılmasını önlemeye yönelik özel filtreler kullanılmasıdır. Doç. Dr. Utku Mahir Yıldırım, 'Kemosaturasyon, kanser tedavileri arasında en çok merak edilen yöntemlerden biridir. Bu tedavinin ana hedefi, yüksek doz kemoterapi ilacını karaciğere hapsetmek ve ilacın tümör hücrelerine daha fazla nüfuz etmesini sağlamaktır. Bu yöntem sayesinde, ilacın karaciğer dışında başka organlara gitmesi önlenir ve vücudun diğer bölgelerinde kemoterapiye bağlı yan etkiler azaltılır,' şeklinde açıklamada bulundu.

A W267041 01

Cerrahi Kesiyeye Gerek Yok

Kemosaturasyon tedavisi, anjiyografi ünitesinde gerçekleştirilen bir işlem olup, cerrahi kesiye ihtiyaç duyulmaz. Dr. Yıldırım, tedavinin nasıl uygulandığını şu şekilde açıkladı: 'Özel bir balonlu kateter ile karaciğerdeki toplardamarlardan gelen kan vücuttan ayrılır. Karaciğerin atardamarına yüksek doz kemoterapi ilacı verilirken, karaciğere giden kan bu süreçte ilaçla birlikte verilmekte ve gelen kan filtreler aracılığıyla temizlenmektedir. Bu yöntem sayesinde kemoterapi ilacının vücutta kalarak yan etki oluşturması engellenir. İşlem ortalama 2 saat sürer ve hasta 2 gece hastanede yatmaktadır. Gerekirse, 6 hafta arayla birkaç seans daha uygulanabilir.'

A W267041 02

FDA Onaylı Yöntem

Kemosaturasyon tedavisinin Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Yıldırım, 'Bu yöntemle melanom, meme ve kolon kanserlerinin karaciğer metastazlarında yüz güldürücü sonuçlar elde ediyoruz. Medicana International İzmir Hastanesi’nde uyguladığımız kemosaturasyon tedavisi, akreditasyon ve sertifikasyon gerektiren bir işlemdir. Anestezi, girişimsel radyoloji, onkoloji doktorları ve deneyimli perfüzyonistlerle birlikte çalışarak, İzmir’de bu alanda bir merkez olmayı başardık,' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da bal hasadı sezonu açıldı

Adana'da bal hasadı sezonu açıldı