Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Diyetisyenler uyarıyor! Aralıklı oruç herkese uygun mu?

Diyetisyenler uyarıyor! Aralıklı oruç herkese uygun mu?

Kilo vermede son dönemde popüler hale gelen aralıklı oruç herkese uygun mu? Bu sorunun yanıtı diyetisyenden geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyetisyenler uyarıyor! Aralıklı oruç herkese uygun mu?
KAYNAK: İHA

Popüler kültürde dikkat çeken aralıklı orucun, kilo verme konusunda geleneksel kalori kısıtlı diyetlere üstün olduğu iddası diyetisyen tarafından yalanlandı. Bilimsel çalışmaların aralıklı orucun etkileri konusunda henüz net cevaplar veremediğini ifade eden Uzman Diyetisyen Ayşen Kızıldağ, bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak genelleme yapmanın doğru olmadığını vurguladı.

Diyetisyen Kızıldağ, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Aralıklı oruç, günün belirli periyotlarında yeme ve açlık döngüsüne odaklanan bir beslenme yaklaşımıdır. Yapılan çalışmalar, aralıklı orucun kilo vermede, insülin duyarlılığında artışta ve birçok sağlık alanında olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Ancak kilo verme konusunda geleneksel kalori kısıtlı diyetlerle karşılaştırıldığında aralarında çok fazla üstünlük olmadığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. Ayrıca aralıklı orucun bazı yan etkilere neden olabileceği ve herkes için uygun olmadığı belirlenmiştir. Bu yan etkiler arasında baş dönmesi, sinirlilik, halsizlik ve sindirim problemleri yer almaktadır. Özellikle kadınlarda uzun süreli açlık durumlarının adet düzensizlikleri ve yağlanma gibi sorunlara yol açabileceği görüşü bulunmaktadır.'

Sözlerine aralıklı orucun kişiden kişiye farklı etkiler gösterebileceğini ve herkes için uygun olmadığını vurgulayan Diyetisyen Ayşen Kızıldağ, bireylerin en uygun diyetin, kişiye özel, sürdürülebilir, yeterli ve dengeli bir beslenme programı olduğunu unutmamaları gerektiğini belirtti.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin Kızıltepe'de mahkemeden satılık 2.505,54 m² arsa

Mardin Kızıltepe'de mahkemeden satılık 2.505,54 m² arsa