Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Karavanla dünyayı gezen Amerikalı şifayı İstanbul'da buldu!

Karavanla dünyayı gezen Amerikalı şifayı İstanbul'da buldu!

Dünyayı karavanla gezen 79 yaşındaki Amerikalı Charless Everett Ritenour, Arnavutluk’ta rahatsızlandı, İstanbul'da mide fıtığı ameliyatı oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Karavanla dünyayı gezen Amerikalı şifayı İstanbul'da buldu!
KAYNAK: İHA

15 yıldır karavanla dünyayı gezen Amerikalı gezgin Charless Everett Ritenour, Arnavutluk’ta yaşadığı nefes darlığı problemi nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde, yaşlı adama dev mide fıtığı teşhisi kondu. Ancak Arnavutluk’taki doktorlar, ameliyatın riskli olabileceğini ve imkanlarının yetersiz olduğunu belirterek tedavi önerisinde bulunmadı. Bunun üzerine Ritenour, rotasında bulunan İstanbul’a geldi ve burada gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Mide Fıtığı Kalp Seviyesine Yükselmişti

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sinan Binboğa tarafından yapılan tetkiklerde, hastanın mide fıtığının akciğerlerin tamamını kapladığı ve mide dokusunun büyük bir kısmının kalp seviyesine kadar yükseldiği belirlendi. Dr. Binboğa, “Midenin yüzde 80’lik kısmı, kalbin hemen arkasında, akciğerin olduğu alanda bulunuyordu. Midenin tamamını tekrar karın boşluğuna aldık ve diyaframdaki açıklığı onararak ameliyatı tamamladık” dedi. Başarılı geçen 4 saatlik ameliyatın ardından Ritenour, sağlığına kavuştu.

“İstanbul’da Tedavi Olabileceğimi Öğrendim”

Charless Everett Ritenour, İstanbul’da aldığı tedavi ile ilgili olarak, “Arnavutluk’ta nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurdum. Dev mide fıtığı teşhisi kondu. Oradaki doktorlar, ameliyatın riskli olabileceğini ve imkanlarının yetersiz olduğunu söylediler. Seyahat planımda Türkiye vardı ve burada daha iyi bir medikal takip olabileceğini düşündüm. Ameliyat çok başarılı geçti. Daha rahat nefes alabiliyorum ve ağrılarım geçti. Kendimi 10 yıl daha gençleşmiş hissediyorum” şeklinde konuştu.

Dev Mide Fıtığı Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Dr. Sinan Binboğa, Ritenour’un yaşadığı sağlık problemini ve ameliyat sürecini detaylandırarak, “Hastamız Arnavutluk’ta dev mide fıtığı teşhisi konulduktan sonra İstanbul’a geldi. Yapılan endoskopi sırasında midenin neredeyse tamamının göğüs kafesi içinde olduğu tespit edildi. Hastayı kapalı yöntemle ameliyat ettik. Ameliyat sırasında mide ile yemek borusunu ayıran diyafram bölgesindeki 15 santimetrelik açıklığı onardık ve midenin tamamını karın boşluğuna aldık. Ameliyat sonrası 1 gün yoğun bakımda ve 2 gün genel cerrahi servisimizde takip ettik. 3. günün sabahında hastamızı sağlıkla taburcu ettik” dedi.

10 Yıl Daha Gençleşmiş Gibi Hissediyor

Ameliyatın ardından hızla iyileşen Charless Everett Ritenour, 1 hafta sonra İstanbul’dan ayrılarak karavanıyla dünya turuna kaldığı yerden devam edecek. “Ameliyat sonrası kendimi 10 yıl daha gençleşmiş gibi hissediyorum” diyen Ritenour, Türkiye’de aldığı sağlık hizmetinden son derece memnun kaldığını ifade etti.

İstanbul, Medikal Turizmin Gözdesi

Türkiye’de sağlık alanında sunulan kaliteli hizmetler, birçok yabancı hastanın tedavi için İstanbul’u tercih etmesini sağlıyor. Charless Everett Ritenour’un yaşadığı bu süreç, İstanbul’un medikal turizmdeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Dr. Sinan Binboğa, Türkiye’nin modern tıp olanakları ve uzman doktorları ile dünya çapında tercih edilen bir destinasyon olduğunu vurguladı.

Karavanla Dünyayı Gezme Hayali Devam Ediyor

Başarılı bir ameliyat geçiren ve sağlığına kavuşan Ritenour, karavanla dünya turuna kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor. Gelecek rotasında ise Türkiye’nin çeşitli bölgelerini keşfetmek ve Türk kültürünü daha yakından tanımak var.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seçil Erzan davasında yeni gelişme! 1 kişi tahliye edildi

Seçil Erzan davasında yeni gelişme! 1 kişi tahliye edildi