Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Akdeniz Üniversitesi’nde Meme Ünitesi Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi’nde Meme Ünitesi Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Dünya Kanser Günü dolayısıyla düzenlenen bir toplantıda, üniversitede yakın zamanda Meme Ünitesi’nin açılacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi’nde Meme Ünitesi Açılıyor
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Dünya Kanser Günü dolayısıyla düzenlenen bir toplantıda, üniversitede yakın zamanda Meme Ünitesi’nin açılacağını duyurdu. Rektör Özkan, aynı zamanda kanserle güçlü bir mücadele sağlayan Onko Genetik Merkezi ile Türkiye’de ilkler arasında yer aldıklarını belirtti.

Meme Ünitesi Müjdesi

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi’ndeki kanser çalışmalarını ve güncel gelişmeleri paylaştı. Yakın zamanda Meme Ünitesi’nin açılışını yapacaklarını belirten Rektör Özkan, “Merkezin amacı meme kanserini tanımak ve tedavisini hep birlikte planlamak. Meme merkezinin diğerlerinden farkı bütüncül yaklaşıyor olması. Sadece medikal tedavi değil, cerrahi tedavi, estetik tedavisi, sonraki süreçlerinin takipleri bunların tek bir merkezde olması hasta açısından da bizim açımızdan da çok kıymetli” dedi.

Onkoloji Alanında İddialı

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin onkolojide de transplantasyonda olduğu gibi iddialı olduğunu ifade etti. “Kanser için iki şey önemli. Bir insan kaynağı. Çok iyi hocalarımız var burada gördüğünüz gibi. İkincisi de altyapı ve bizim tanı tedavi için kullandığımız sahip olduğumuz cihazlarımız. Bunlardan önemlilerinden bir tanesi Gen Merkezi. Akdeniz Bölgesinde tek. Bu merkezle akıllı ilaçları kimler kullanabilir bunlara bakıyoruz. Bazı ilaçları kimin alıp alamayacağını hızlı bir şekilde tespit etmek çok önemli. Bazı hastalar meme kanserine yatkın mı bu bilgileri tedavileri şekillendirmek çok kıymetli. Bizim cihazlarımızın Akdeniz Bölgesinde başka yerde olmadığını iddia edebilirim. Hastaların Akdeniz Bölgesinde özellikle onkoloji alanında başka hastane aramalarına gerek olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hepsinin Bir Arada Olduğu Tek Merkez

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kurulan meme ünitesi ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Arıcı, “Hocalarımızın desteği ile bir ünite kurduk, Meme Polikliniği var. Radyoloji Ünitesi var. Hepsinin bir arada olduğu tek merkez burası. Hasta geldiğinde muayenesini olacak, radyoloji görüntülemesi yapılacak. Hemen yanında hastanın tedavisini tüm ekip arkadaşlarla değerlendireceğimiz Konsey Odası bulunuyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da kuraklık alarmı! Göller kurudu, barajlar yarıya indi

Burdur'da kuraklık alarmı! Göller kurudu, barajlar yarıya indi