Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Politika Erdoğan içki ithalatını onayladı: Azerbaycan'dan yılda 2 milyon litre kadar içki ithal edilecek

Erdoğan içki ithalatını onayladı: Azerbaycan'dan yılda 2 milyon litre kadar içki ithal edilecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de kabul edilen ve içki ithalatına onay veren kanunu onayladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan içki ithalatını onayladı: Azerbaycan'dan yılda 2 milyon litre kadar içki ithal edilecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve içki ithalatına onay veren kanunu onayladı. Böylece, Azerbaycan'dan sıfır gümrük ile yılda 1,5 milyon litre şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilmesi yürürlüğe girdi.

Teklif İktidardan Gelen Oylarla Kabul Edildi

Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma kanun teklifi haline getirilerek TBMM'ye sunulmuştu. Geçen hafta Meclis'te yapılan görüşmelerde teklif, iktidardan gelen 273 oyla kabul edildi. İki ülke arasında 'Tercihli Ticaret Anlaşması' olarak bilinen bu anlaşma ile içki ithalatına onay verildi.

10 Yıllık Gümrüksüz Ticaret Anlaşması

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma 10 yıl boyunca geçerli olacak. Bu anlaşma ile Türkiye, Azerbaycan'dan sıfır gümrük vergisiyle şarap, dut, ayva, demir-çelik ürünleri ve ambalaj malzemeleri ithal edecek. Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan da Türkiye'den bakır tel, çamaşır makinesi, monitör, video kaydedici cihaz, motorlu taşıt aksamı ve alüminyum ithal edecek ve bu ürünlerden gümrük vergisi almayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına devam ediyor

Adana Demirspor Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına devam ediyor