Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Yargı hükümetin silahı haline geldi

Yargı hükümetin silahı haline geldi

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, son dönemlerde yaşanan hukuk skandallarını eleştirerek “Yargı şu an hükümetin elinde bir silah haline dönüştü. Hükümet bu silahlarla muhaliflerin üzerine yürüyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargı hükümetin silahı haline geldi

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, son dönemlerde yaşanan hukuk skandallarını eleştirerek “Yargı şu an hükümetin elinde bir silah haline dönüştü. Hükümet bu silahlarla muhaliflerin üzerine yürüyor” dedi.

 

 

Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri ile birlikte Türkiye’de hukuk siteminin Cemaatçiler ve Hükümetin eline geçtiğini ifade eden Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, “Hukuk son dönemlerde iyice siyasallaştı. Siyasilere söylenen en ufak bir söz, davranış sonunda hemen tutuklama ile karşılaşılıyor” diyerek, bu duruma geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde bayılan şehit yakınlarının gözaltına alınmasını örnek gösterdi.

 

TUTUKLAMALARIN HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Operasyon, gözaltı ve tutuklamaların hala devam ettiğini belirten Ermiş, son bir ay içerisinde 380 kişinin gözaltına alındığını ve 320’ye yakın kişinin de tutuklandığını açıkladı. Tutuklamaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyleyen Ermiş, “Çoğu davada yasalar ihlal ediliyor. Dosyalara kısıtlama kararı getirilip, avukatların dosyaları incelemeleri engelleniyor. Türkiye’de siyasallaşmış bir yargı sistemi var” dedi.

 

DEMOKRATİK SİSTEMDE YARGI BAĞIMSIZ OLMALI

Münip Ermiş, “ Polis ve askerin bağımsız olması gerekir. Demokratik bir sistemde yurttaşların devlete olan güvenliğini sağlamak istiyorsanız, yargıyı bağımsız kılmanız gerekir. Polis ve asker siyasetin emrinde. hükümetin emrinde olmaz. Türkiye’nin şu an görülen fotoğrafına baktığımızda devlet düzeni, demokratik düzen ve yaşam ciddi tehdit altında” şeklinde konuştu.  

 

YARGI SAĞLIKLI KARARLAR VEREMİYOR

Son dönemde yargı mensuplarına yönelik operasyonlar,  tutuklamalar ve devlet baskısından dolayı yargının sağlıklı kararlar alamadığını aktaran Ermiş, mevcut hukuk sisteminin tümü ile değişmesi, hakim ve savcıların yeniden seçilmesi, Anayasa’nın değişmesi gerektiğini dile getirdi. Siyasi görüşleri uymadığı ve siyasetin emrine girmediği için hakim ve savcılar hakkında açılan soruşturmaların sonucunda hukuk sisteminin tıkandığını belirten Ermiş, “Hukukçular bu durumdan rahatsız. Hakim ve savcılar, bağımsız karar verme noktasında tedirgin. Sağlıklı karar veremiyorlar” dedi.

 

KEYFİ TUTUKLAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Özel yetkili Sulh Ceza Mahkemelerini eleştiren Çağdaş Hukukçular Derrneği Genel Başkan Yardımcısı  Münip Ermiş, “Yargı kararlarına karşı itiraz için sadece Özel Sulh Ceza Mahkemelerine başvurabiliyoruz. Bir üst mahkemeye itiraz edemiyorsun. Tutuklama kararlarında itirazların Ağır Ceza Mahkemelerine yapılması lazım. Hakim güvencesi başka türlü sağlanamaz. Ayrıca keyfi tutuklamaların önlenmesi için Özel Yetkili Sulh Ceza Mahkemelerinin kaldırılması lazım” diye konuştu. TUĞÇE SARAÇ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurbanlıklar cep yakacak

Kurbanlıklar cep yakacak