Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Tutuklanan Müdürün Yerine Atama! Manavgat Orman İşletme Müdürü Kim Oldu?

Tutuklanan Müdürün Yerine Atama! Manavgat Orman İşletme Müdürü Kim Oldu?

Manavgat Orman İşletme Müdürü olarak görev yapan A.A.’nın da içerisinde bulunduğu 4 kişi ağaç satışı sebebiyle tutuklandı. Tutuklanan A.A.’nın yerine gelen İsa Tarhan görevine başladı. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü internet sitesinde ise hala tutuklanan A.A.'nın isminin olması dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tutuklanan Müdürün Yerine Atama! Manavgat Orman İşletme Müdürü Kim Oldu?
KAYNAK: Nizamettin ÖZMEN

NE OLMUŞTU?

Manavgat'ta, doğal gaz boru hattı inşaatı sırasında kesilen ve hibe edilen ağaçların kayıtlara geçmeden satılması skandalıyla ilgili, Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A. dahil 4 şüpheli tutuklanmıştı. İsa Tarhan’ın göreve başlamasının ardından 24 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 12.30’da ziyaret edilen Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü sitesinde tutuklu A.A.’nın Müdür olarak yeralması büyük dikkat çekti.

Bulanık Site GörüntüsüG Q1 C3T1 Xc A Al Xmy

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Antalya’nın  Manavgat ilçesinde, doğal gaz boru hattı için kesilen ve  Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne hibe edilen ağaçların kayda girmeden 3’üncü kişi ve kurumlara satıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Aralarında Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A.’nın da bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. BOTAŞ tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Alanya-Gazipaşa doğal gaz boru hattı çalışmaları kapsamında Manavgat Taşkesiği Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda gerçekleştirilen ağaç kesimi sonrası çıkan ağaçlar, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü’ne hibe edilmişti. Ancak, nisan ayında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir ihbar, olayları yeni bir boyuta taşımıştı. İhbarda, hibe edilen ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları tarafından kayda girmeden 3’üncü kişi ve kurumlara satıldığı belirtilmişti. Bu iddialar üzerine  Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından çalışma başlatılmişti. Yapılan araştırma sonucunda,  Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A., orman muhafaza memuru T.M. ve bazı çalışanların ağaçların satışını yaptığı tespit edilmişti. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) şüphelilerin banka hareketlerinin incelenmesi talep edildi. MASAK tarafından yapılan çalışmada, Manavgat Orman İşletme Müdürü A.A. ve bazı çalışanların yakınlarının banka hesaplarına 3’üncü kişi ve şirketler tarafından olağan dışı para transferleri olduğu tespit edilmişti. Bu durum sonrası tutuklanan A..A.’nın yerine İsa Tarhan göreve başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD’nin Moskova Büyükelçisi Kırım’a Füze Saldırısı Nedeniyle Bakanlığa Çağrıldı

ABD’nin Moskova Büyükelçisi Kırım’a Füze Saldırısı Nedeniyle Bakanlığa Çağrıldı