Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Siyaset rant aracı oldu

Siyaset rant aracı oldu

Antalya siyasetinin deneyimli isimlerinden Doğruyol Partisi(DYP) İl eski Başkanı Orhan Altınay, “Biz evimizi, otomobilimizi satarak, evimizin nafakasını bile harcayarak, hiçbir karşılık beklemeden siyaset yapıyorduk. Şimdi ise siyaset rant aracı oldu, insanlar siyaseti rant için tercih ediyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Siyaset rant aracı oldu


 

Antalya siyasetinin deneyimli isimlerinden Doğruyol Partisi(DYP) İl eski Başkanı Orhan Altınay, “Biz evimizi, otomobilimizi satarak, evimizin nafakasını bile harcayarak, hiçbir karşılık beklemeden siyaset yapıyorduk. Şimdi ise siyaset rant aracı oldu, insanlar siyaseti rant için tercih ediyor” dedi.


Antalya siyasetinin duayen isimlerinden DYP Antalya İl eski Başkanı Orhan Altınay, Türkiye’de her şey gibi siyasete bakış açısının da değiştiğini, insanların siyaseti rant elde etmek düşüncesiyle yaptığını söyledi. “Biz Demirel ekolünden geliyoruz, Baba’nın fikirlerini savunmaya devam ediyoruz” diyen Altınay, şöyle konuştu: “Biz evimizi, otomobilimizi satarak, evimizin nafakasını harcayarak siyaset yapıyorduk. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda hiçbir karşılık beklemeden ülkeye ve Antalya’ya hizmet etmek vardı. Siyaseti düzgün ve namuslu insanların yapması gerektiğine inanıyorduk.  Bugün de bu anlayışı benimsiyorum. Ancak günümüzde siyasete bakış açısı, siyaset yapma düşüncesinin altında hizmet değil rant beklentisi var. Düzgün, namuslu insanların siyaset yapması günümüzde pek mümkün görünmüyor. O anlayışta olanlar da siyasi partilerin kapısından geri çevriliyor. Bunun için de DYP ve Demirel geleneğinden gelen ve  ‘Aksaçlılar’ olarak bilinen deneyimli siyasetçilerle sık sık bir araya geliyor, ülkenin ve Antalya’nın sorunlarını tartışıyor, çözüm yollarını araştırıyoruz.”

 

SONBAHARDA YENİ PARTİ

Siyasetin sağlam zeminde yapılabilmesi ve halkın siyasete olan ilgi ve desteğinin yeniden sağlanması için merkez sağ ve merkez solda iki güçlü partiye gereksinim olduğunu vurgulayan Altınay, “Ülkeyi 15 yıldır yöneten AKP, merkez sağ ekseninden uzaklaşıp, din eksenli bir siyaseti benimseyeme başladı. Bu durum demokrasimiz açısından sıkıntı yaratıyor. AKP’ye ve liderine destek giderek azalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu kabul ediyor ve Genel Başkanlığını yürüttüğü iktidar partisi AKP’de metal yorgunluğunu olduğunu söylüyor. Böylesine sıkıntılı bir süreçte Türkiye’nin yeni bir partiye şiddetle ihtiyacı var. Biz ülkesini ve Antalya’yı seven deneyimli siyasetçiler olarak merkez sağda yeni ve güçlü bir parti kurulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü merkez sağ politikayı benimseyen DP, DYP, Anavatan, BTP, BBP gibi partilerin oyları yüzde 1 bile değil. Bu partileri tek çatı toplayacak, böylece AKP’ye alternatif olacak yeni bir partinin kuruluş çalışmalarını yapıldığını biliyor ve yakından izliyoruz. Muhtemelen yeni parti sonbaharda kurulacak” diye konuştu.

 

AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK

Milliyetçi Meslek Adamları Birliği’nin(MİLMAB)The Marmara Oteli’ndeki iftar programına katıldığını ve Meral Akşener’in konuşmasını dikkatle izlediğini vurgulayan Orhan Altınay, şunları söyledi : “Meral Akşener’in Antalya’daki konuşmasında ‘Eve dönmüyorum’ mesajını bazı çevreler yeni parti kuracağı şeklinde yorumladı. Siyaset kulislerinde de bu tür konuşmalar yapılıyor. Ancak benim gözlemim Akşener’in parti kurmak gibi bir düşüncesinin olmadığı, 2019 yılında yapılacak seçimlerde ‘hayır Cephesi’nin, MHP muhaliflerinin ve AKP’de mevcut durumdan hoşnut olmayanların desteği ile Cumhurbaşkanı adayı olacağı şeklinde”(İbrahim AKKAYA)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalkaya dramı bitiyor

Çalkaya dramı bitiyor