Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ‘Sevgi kolisi’ yola çıkıyor

‘Sevgi kolisi’ yola çıkıyor

Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki yangınından etkilenen vatandaşlar için Ankara’dan 3 ton yardım gönderiliyor. Yarın son bulacak olan yardım kampanyası Gündoğmuş ve Akseki’li vatandaşlara belediyeler aracılığıyla ulaştırılacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Sevgi kolisi’ yola çıkıyor

    Manavgat yangınıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından Antalya’ya yardımlar gelmeye devam ediyor. Ankara’da yardım kampanyası başlatan İhsan Abakay, Mine Eğilmez, Nalan Avcı, Beyza Özbek ve çok sayıda yardımsever vatandaş, Manavgat’ta ve diğer ilçelerde yaraları sarmak ve yangından etkilenen halkın ihtiyaçlarını karşılamak için elbirliğiyle yardım kolileri hazırlıyor. Yardım kampanyasına öncülük eden İhsan Abakay, “Kampanyamızın adı ‘Sevgi kolisi’. 3 ton kadar malzememiz var. Bir kamyon tuttuk ve yarın yola çıkacağız” dedi.


“BÜYÜK BİR KİTLEYE ULAŞTIK”

    Manavgat için Ankara’da yardım kampanyası başlattıklarını belirten İhsan Abakay, kampanyanın detaylarını gazetemize anlattı. Abakay şu bilgileri aktardı: “Yaklaşık 3 ton yardım malzemesi getirilecek. Kuru erzak, yağ, temel gıdalar, çocuk kıyafetleri,  kadın kıyafetleri, dezenfektanlar, bebek mamaları vs. aklınıza gelebilecek her çeşit malzeme. Bunlarla alakalı toplamalar bugün ve yarın akşama kadar devam edecek. Bir kamyon tuttuk ve yarın yola çıkacağız. 3 ton kadar malzememiz var. İhtiyaç ne varsa topladık. Bunları oraya konuşlandıracağız. 



Kampanyamızın adı ‘Sevgi kolisi’. Ankara’nın birçok noktasında birçok kişi bu kampanyaya el uzattı. Burada büyük bir kitleye ulaştık. Gündoğmuş tarafında bir arkadaşımız var. Sahadan ihtiyaçları alıp bize iletti. Tamamen sosyal medyadan ve kişisel tanıdıklarımız aracılığıyla yayılarak biz burada bir kampanya oluşturduk. Bir belediyemiz burada bize park tahsis etti. İhtiyaç malzemelerini burada topluyoruz. Buradan da kamyonlara yükleyip yola çıkacağız” dedi.




“GÜZEL TEPKİLER ALDIK”

    Abakay, “Başlattığımız kampanyayla çok da güzel tepkiler aldık. Umarım bu yapmış olduğumuz kampanya ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşır. En azından Türkiye olarak el ele verip bu felaketi vatandaş olarak en kısa sürede atlatırız diye umut ediyorum.  Her daim buradayız devam da edeceğiz. Yarından sonra da Marmaris için çalışmaya başlayacağız. İhtiyaç halinde tekrar Antalya tarafına döneceğiz. Gidebildiği yere kadar gideceğiz. Yardım paketlerini göndereceğimiz yer arasında Gündoğmuş ve Akseki hedefliyoruz. Yardımları aldığımız kararlar doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğiz” diye konuştu.



“YÜREĞİMİZ YANIYOR”

    Abakay son olarak, “Yüreğimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Bizler orada değiliz. Sahada değiliz. Orada felaketi yaşayan vatandaşlar değiliz ama onlar kadar burada da acı çekiyoruz. Acılarını da paylaşıyoruz. İnşallah bir an önce yangınlar söndürülür” diyerek duygularını dile getirdi.

 

Fadime Yiğit

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Böcek, Doğu Antalya’ya ulaştı

Böcek, Doğu Antalya’ya ulaştı