Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber WSJ: ABD'li Yetkililer Gazze'de Ateşkesin Mümkün Olmadığını Belirtti

WSJ: ABD'li Yetkililer Gazze'de Ateşkesin Mümkün Olmadığını Belirtti

ABD’li yetkililer, Başkan Joe Biden’ın görev süresi bitmeden Gazze’de bir ateşkes anlaşmasının mümkün olmadığını değerlendiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
WSJ: ABD'li Yetkililer Gazze'de Ateşkesin Mümkün Olmadığını Belirtti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD merkezli The Wall Street Journal’ın haberine göre, Başkan Joe Biden’ın ocak ayında görevden ayrılmadan önce İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes sağlanmasının mümkün olmadığı düşünülüyor.

Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, yaptığı açıklamada, “Anlaşmanın bozulduğuna inanmıyoruz” dedi.

Ara Buluculuk Çabaları ve Zorluklar

ABD, Katar ve Mısır gibi arabulucularla birlikte aylardır bir ateşkes sağlama çabası içinde. Ancak, hem İsrail hem de Hamas ile nihai bir anlaşmaya ulaşmada ciddi zorluklar yaşanıyor. Özellikle, İsrail'in Gazze ile Mısır arasındaki Philadelphi koridorunda kuvvet bulundurma talebi ve Filistinli mahkumlar ile İsrailli rehinelerin takası konusundaki detaylar, anlaşmanın önünde engel teşkil ediyor.

Son Saldırılar ve Anlaşma İhtimali

İsrail’in, Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yönelik gerçekleştirdiği iki günlük saldırı, ateşkes ihtimalini daha da azalttı. 

ABD'nin Beklentileri

ABD, Gazze'de varılacak bir ateşkesin Orta Doğu'daki gerilimi azaltabileceğini savundu. Biden, 31 Mayıs’ta üç aşamalı bir ateşkes önerisi sunmuştu ve İsrail’in bu öneriyi kabul ettiğini bildirmişti. Ancak, görüşmeler hala engellere takılıyor ve yetkililer, yeni bir önerinin yakın zamanda sunulacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feke'de öğrencilere ücretsiz dijital kurs seti verildi

Feke'de öğrencilere ücretsiz dijital kurs seti verildi