Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Levhalarla halkı kandırmayın”

“Levhalarla halkı kandırmayın”

Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yollar Antalya’ya iyi gelecek” sloganı ile Karayolları’nın yaptığı yolları sahiplenmeye çalıştığını belirterek, “Hangi yolların karayollarına ait olduğunu hangi yolların B

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Levhalarla halkı kandırmayın”

Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yollar Antalya’ya iyi gelecek” sloganı ile Karayolları’nın yaptığı yolları sahiplenmeye çalıştığını belirterek, “Hangi yolların karayollarına ait olduğunu hangi yolların Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu herkes öğrenmeli. Levhalar insanları kandırılmasın” dedi..

Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, karayollarının yaptığı yollara Büyükşehir Belediyesinin ‘Yollar Antalya’ya iyi gelecek” reklamları eleştirdi. Ünal, “Hangi yolların karayollarına ait olduğunu hangi yolların Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu herkes öğrenmeli. Levhalar insanları kandırmasın. Belli yollarda Korkuteli’nde ana arterlerde levha var. Şunu bir kere halkın bilmesi lazım; ana arterleri çevre yollarını hep karayolları yapar” dedi.

Cemil Ünal, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada, her kurumun ayrı ayrı kutsallığı olduğunu, ancak Karayolları’nın her an hizmet vermeye hazır olması nedeniyle ayrı kutsal olduğunu ifade etti. Ünal, “Karayolları her zaman tüm imkanlarıyla karayolları kendini seferber etmiştir. Teşkilatın, tabi ki benim örgütlü olduğum teşkilat severek hizmet üretiyoruz her dönem” diye konuştu.

30 Mart’tan sonra bütünşehir yasası ile ilgili bir sürü sıkıntıların doğduğunu anlatan Başkan Ünal, “Düzenlemedir ve geçiş dönemidir. Kapanan beldelerdeki arkadaşlarımız işsiz bırakıldı, havuza atıldı. Bütünşehir sonrasında havuza atılan işçiler arasında Yol İş Sendikası üyeleri de vardı. Mücadele içerisine girdik ve bu mücadele sonunda 200’ün üzerinde arkadaşımızı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne aldırdık.  Bun emekçilerin 70 – 75’i Antalya İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla havuzda olan arkadaşlarımızdı. Diğerleri kapanan belde belediyelerinden arkadaşlar da Karayolları’na alındı onlar da mutlu artık. Kapanan belde belediyelerinde arkadaşlar sendika üyesi oldular. Kendi sözleşmeleri bittikten sonra, 1 Mart itibariyle sendikanın sözleşmesiyle devam edecek. Artıştan hak elde edebilecekler” dedi.  

Cemil Ünal, şunları söyledi : “Karayolları’nın çalıştığı yollara, -Büyükşehir hizmet üretiyor-diye levha konuluyor. Levhalara rağmen hizmetin kimin ürettiğini herkes biliyor. -Ben yapıyorum- demedi Karayolları bölgemiz, -Biz yapıyoruz-dedi. Türkiye’nin 80 milyonunu kucaklıyor Karayolların teşkilatı. Karayolları çok siyasi iktidarlar gördü geçirdi. Levhalar insanlar kandırılmasın. Biz her zaman basınla paylaşmaya çalıştık. Hangi yolların karayollarına ait olduğunu hangi yolların Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu. Belli yollarda, Korkuteli’nde ana arterlerde de levha var. Şunu bir kere halkın bilmesi lazım; ana arterleri, çevre yollarını hep Karayolları yapar. Şehir merkezindeki yolları büyükşehir veya belde belediyeleri yapar. Batı çevreyolu, kuzey çevreyolu istedikleri kadar levha koysunlar Karayolları yapıyor bunu herkes böyle biliyor.”

Taşeron mücadelesi sürüyor

Uzun süredir taşeron işçiler için mücadele yürüttüklerini belirten Ünal, “Taşeronların Karayolları çalışanı olduğunu ispatlamak için 8 bin 761 dava açtık. Bu davalar kazanıldı, Karayolları’nın işçisi oldukları ispatlandı. Taşeron konusunda Genel Başkanımız Ramazan Ağar, samimi ve duyarlı. Şu anda alacak davaları ile ilgili düzenlemeler de çalışmalar da devam ediyor” dedi. Cemil Ünal, “İnşaat iş kolunda 3 milyon ülkemizde çalışan insan var. Bunların içinde 1 milyon 600 bin sigortalı  var.  Biz örgütlenmenin her zaman her ortamda yapılmasını istiyoruz. İşçi arkadaşlar Yol İş’e güvensinler Yol İş’in varlığına hepimiz biliyoruz” diyerek çalışanları sendikalı olmaya davet etti. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yine Büyükşehir, yine yanlış beyan

Yine Büyükşehir, yine yanlış beyan