Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “KALEMİMİ KIRDILAR!”

“KALEMİMİ KIRDILAR!”

Antalya’da Finike’de yüzde 80 engelli eşine baktığı zamanlarda sağlık sorunları nedeniyle Antalya’dan Ankara’ya giden ve yeşil kartı iptal olduğu için tedavisini bırakıp yeniden Antalya’ya gelen İsa İnce (60) “Antalya otogarında sabahlıyorum. Kalacak yerim yok. Aç geziyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir vakıf bir kaymakamlık kalemimi kırdı. Devlet bile bile sesini çıkartmadı” diyerek yaşadıklarına isyan etti

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KALEMİMİ KIRDILAR!”

    Birkaç ay önce gazetemize konuşan İsa İnce (60), Antalya’nın Finike İlçesinde yüzde 80 engelli eşine baktığı sıralar sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve hayatı alt üst olmuştu. Karısı özel bakım evine yerleştirilen İnce, hem eşinden hem evinden ayrı düşmüş, aylardır aç susuz sokakta kalmıştı. İnce, biriken ev kirası nedeniyle evine gidemediği gibi eşini de bakım evinden çıkaramamıştı. Ayrıca İnce, sağlık sorunları yaşadığını, evinin kirasını ödeyemediğini, borçlarının olduğunu ve Finike Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardımların kesildiğini duyurmuştu. Yetkilerin sosyal yardımla ilgili hiçbir adım atmadığını belirtmiş ve sesini duyurmak için açlık grevi başlatmıştı. İnce şimdilerde bir ameliyat olacağını ama sağlık güvencesi olan Yeşil kartının Finike Kaymakamlığı tarafından iptal edildiğini söyleyerek borç içinde olduğunu ve kullanması gereken ilaçları temin edemediğinden dert yandı.

 

“‘USULE AYKIRI’ DEDİLER”

    Yaklaşık 4 ay önce tedavi için Ankara’ya gittiğini söyleyen İsa İnce şu ifadeleri kullandı: “Kalpteki mitral kapağı sıkıntısından dolayı Ankara’ya bir devlet hastanesinde tam teşekkülü genel sağlık kontrolü yaptırmak için gittim. İyi ki de gitmişim. Hiç tahmin etmediğim ciddi boyutta rahatsızlar çıktı. Ankara’da tedavi olurken yaklaşık 15 gün önce Finike Kaymakamlığı’ndan aranıp evde bulunamadığımdan sosyal güvencemin iptal olduğuna dair telefonuma bir mesaj geldi. Bunun üzerine Ankara’yı, İzmir’i, Konya’yı ve Antalya’yı tek tek arayarak bana yapılanı ve gelen mesajı aktardım. Yönetmeliğin nasıl çalıştığını sordum. Hepsinin farklı anlatımı ama aynı noktada birleştikleri şu: ‘Biz hiçbir GSS’liye evine gidip de orada bir sorgulama yapmayız asla. Sistemden takip ederiz ve hala aynı mağduriyet sürüyorsa güncelleriz. Eve gelmek yönetmeliğimizde yok usule de aykırı.’ dediler.”

 

“SAĞLIK GÜVENCEMİ İPTAL ETTİLER”

    “Ankara’da tedavi gördüğüm ve evde olmadığım için yeşil kartımın iptalini Finike Sosyal Yardımlaşma Vakfı onaylıyor Finike Kaymakamlığı da onaylıyor” diyen İnce “Ama yeşil kartımı iptal etmeden önce sisteme girselerdi benim il dışında tedavide olduğum tek tek görünürdü. Diyorlar ki çevrede araştırdık ama beni bütün komşularım sağlığımı merak edip sürekli arıyor. Yalan söylüyorlar beni kimseye sormadılar” diyerek isyan etti.

 

“RAPORLU İLAÇLARIM VAR”

    Ankara’dan, Finike Cumhuriyet Savcılığı’na sunulmak üzere CİMER’e şikayette bulunduğunu dile getiren İnce, “Sağlık Bakanlığı’nı aradım ve raporlu ilaçlarımın olduğunu, bitmek üzere olduğunu söyleyip ‘Sağlığımla oynanıyor. İlaç almak zorundayım yardımcı olur musunuz’ dedim ama ‘Bizim sistemimiz de böyle bir şey yok’ denildi. Ankara Valiliği’ne dilekçe verdim sosyal yardımlaşmadan ilacımı alın diye onlar da almadılar. Bizzat Aile Bakanı’na isme özel ivedi diye dilekçe gönderdim hala cevap gelmedi. İptal eden kurumu aradım ‘Bizlik bitti bu iş. Sen evinde yoksun diyerek suratıma telefon kapandı. Şu zamana kadar sorularıma cevap alamadım ve sorunum çözülmedi” diye konuştu.

 

“4 BİN 50 LİRA BORÇ ÇIKIYOR”

    “13 yıl önce Genel Sağlık Sigortalı (GSS) yapılmışım haberim yok” diyen İnce, “O gün bu gündür taksitlerimi ödemediğim için 4 bin 50 lira borç çıkıyor. Taksit ödeyeceğim de benim sağlık sigortam devam edecek 197 Lira. Şimdi bunların hiçbirini yaptırma şansım olmadığı gibi otogarda sabahlıyorum. Kalacak yerim yok. Aç geziyorum. Üç tane atak geçirdim üçü de açlık yüzünden. Ekmeğe vereceğim parayı dolmuşa veriyorum. İşlerimi çözmeye çalışıyorum. En büyük tehlikelerden bir tanesi ise benim eşimin medikal malzemeleri var. Onları da alamayacağım. Kadın ölür bu malzemeleri alamazsam. Tüm bunları bildikleri halde yaptılar. Ben kalp, tansiyon, şeker ilaçlarımı almazsam zaten yaşayamam. Bile bile ölüme terk ettiler” ifadesini kullandı.

 

“TEK UMUDUM VATANDAŞLAR”

    Mağduriyetinin giderilmesini isteyen İnce, “Tıp fakültesi acil üzerinden hastaneye gideceğim. Burada ameliyat gözüküyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir vakıf, bir kaymakamlık kalemimi kırdı. Devlet bile bile sesini çıkartmadı. 13 Aydır çalmadığım kapı kalmadı. Cumhurbaşkanı’na yazdım, eşi Emine Erdoğan’a yazdım, Bakan’a iki defa yazdım ama duymadılar sesimi. Tekrar yeşil karta başvurması için adres tespiti lazım. Ev tutacak gücüm yok. Şu anda Finike beni sistemden atmış. Artık tek umudum vatandaşların duyarlılığı. Devletin vatandaşına sahip çıkmaktan aciz olduğunu yaşayıp gördüm. O yüzden devletin bizlere sahip çıkacağına da inanmıyorum. İnşallah vatandaş sahip çıkar” dedi.

 

HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kelebekler iddialı

Kelebekler iddialı