Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Binalara Periyodik Kontrol Açıklaması

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Binalara Periyodik Kontrol Açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin yıldönümüne yaklaşılırken, deprem duyarlılığı konusunda bir bilinç aşılanamadığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Binalara Periyodik Kontrol Açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin yıldönümüne yaklaşılırken, deprem duyarlılığı konusunda bir bilinç aşılanamadığını belirtti. Akdoğan, binalara periyodik kontrol yapılması gerektiğini vurguladı.

Deprem Duyarlılığı ve Farkındalık

Akdoğan, Türkiye’nin deprem gündeminden çok çabuk uzaklaştığını ve vatandaşların deprem duyarlılığı konusunda bilinçlendirilemediğini ifade etti. Ayrıca, mevcut yapı stokunun en büyük sıkıntılarından biri olduğunu ve vatandaşların aynı yapılarda oturmaya devam ettiğini belirtti.

Teknik ve Bilim Ön Planda Tutulmalı

Akdoğan, binaların periyodik olarak kontrol edilmesi gerektiğini ve bu konuda bir sistem oluşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, projelendirme ve uygulama sürecinde gerçek bir denetim sistemi oluşturulması gerektiğini ve bu sistem içerisinde mühendislerin gerektiği saygıyı görmesi gerektiğini ifade etti.

Deprem Master Planı ve Envanter Çalışması

Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Master planında envanter çalışması olduğunu ve bu çalışmanın henüz tamamlanmadığını belirtti. Bu envanter sayımının, riskli bölgeler için kentsel dönüşüm uygulaması yapılabilir gibi bir plan belirlenebilir ve her şeyin altlığını oluşturduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
12 yaşındaki Behiye'yi öldüren c*ni cezaevinde intih*r etti!

12 yaşındaki Behiye'yi öldüren c*ni cezaevinde intih*r etti!