Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Gün Işığı’na ve PEN’e ödül

Gün Işığı’na ve PEN’e ödül

1995'ten beri Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından "düşüncelerini ifade etmekten korkmayan isimlere" verilen Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri 12 Nisan Çarşamba günü Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle yayınevi kategorisinde Günışığı Kitaplığı’na, yazar kategorisinde PEN Türkiye ve Türkiye Yazarlar Sendikası’na verildi. Kitabevi Emek Ödülü ise Malatya’da hizmet veren Fidan Kitabevi’ne verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gün Işığı’na ve PEN’e ödül

Yıllık Yayınlama Özgürlüğü Raporu da kamuoyuyla paylaşılırken rapor, sansürün 2022'de de yayın dünyasının peşini bırakmadığını örneklerle maddeliyor. 

“DÜŞÜNCE, İFADE VE YAYIMLAMA ÖZGÜRLÜĞÜNE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”

Törende yayınevi kategorisinde ödül alan Günışığı Kitaplığı’nın Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal, "Biz, düşünce, ifade ve yayımlama özgürlüğüne gönülden bağlıyız. Her yaştan insanın okurluk haklarını, kitaplara erişme, okuma ya da okumama özgürlüklerini her koşulda savunuyoruz. Kitaplarımızı sevinçle, gururla yayımlamayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“ACI ÇEKİYORUZ AMA MÜCADELEDEN DE VAZGEÇMİYORUZ”

 Yazar kategorisindeki ödülü PEN Türkiye ve Türkiye Yazarlar Sendikası adına PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral alırken Oral, konuşmasında "Evet acı çekiyoruz ama mücadeleden de vazgeçmiyoruz. Korkmuyoruz. Mücadeleyi sürdürdükçe korkmuyoruz. Mücadeleyi sürdürdüğümüz için korkmuyoruz” dedi.

1200

Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner plaketini geçtiğimiz yıl verilen Düşünce

ve İfade Özgürlüğü ödülünün sahibi yazar Gülşen İşeri’nin elinden aldı. Özyalçıner

sansür karşısında yürütülen mücadelenin önemine değinerek "Gelecek güzel

günler kitabın, düşüncenin, insanın özgürleşip çoğalacağı günler olacaktır" dedi.

YERSİZ YURTSUZ AMA SONUNA KADAR DEVAM

Kitabevi Emek Ödülü ise bu yıl Malatya’da faaliyet gösteren Fidan Kitabevi’ne verildi. Fidan Kitabevi adına ödülü, Türkiye Yayıncılar Birliği Eski İkinci Başkanı Fahri Aral, kitabevinin kurucusu Abdullah Polat’a takdim etti. Polat konuşmasında “Malatya’da kitap okurlarının, yazarların buluştuğu bir nokta haline geldik. Ama depremde kitabevimiz yıkıldı. Şu an yersiz ve yurtsuzuz ama biz sonuna kadar kitaba olan saygımızı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Davut Kunduroğlu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Türkiye 2'ncisi bile bu ülkede mülakatta elenmiş "

“Türkiye 2'ncisi bile bu ülkede mülakatta elenmiş "