Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Eski Antalya Valisi Milletvekili Adayı oldu

Eski Antalya Valisi Milletvekili Adayı oldu

Antalya’da bir dönem valilik yapan Ahmet Altıparmak, Ankara’dan milletvekili adayı oldu. İYİ Parti’nin Ankara 1. Bölge 11. sıra milletvekili adayı olan Altıparmak, “Devlette ehliyet, liyakat, adalet ve de ciddiyeti hakim kılmak için partimize desteklerinizi bekliyorum. Listede yer alan tüm arkadaşları kutluyorum” açıklaması yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski Antalya Valisi Milletvekili Adayı oldu

Ekran Resmi 2023-04-10 17.46.16

Ahmet Altıparmak Kimdir?

1965, Yağmurlubüyükoba, Kırşehir doğumludur. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başlamıştır. Sırasıyla Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli kaymakam vekillikleri, Bozkurt, Baklan, Arguvan ve Suruç kaymakamlıkları, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (2004-2008) Şube Müdürlüğü, aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanlığı, Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışmanlık, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü yaptı. 21 Nisan 2008 tarih ve 2008/13529 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Muğla Valiliği’ne atanmıştır. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Antalya Valisi olmuştur. Bakanlar Kurulu’nun 2013/4699 sayılı kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanmasıyla Erzurum Valiliği’ne atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliği’ne, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Merkez Valiliği’ne atanmıştır. 2020 yılında emekliye ayrılmıştır.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda, Yüksek Lisansı’nı, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda Doktorası’nı tamamlamıştır.

Türk Sendikacılığı'nda Güven Bunalımı isimli bir telif eserinin ve editörlüğünü üstlendiği bir kitabının yanında, değişik dergi (Türk İdare Dergisi, Liberal Düşünce Dergisi, Türkiye Günlüğü, Yerel Yönetim ve Denetim Dergisi) ve gazetelerde yayınlanmış ilmi ve güncel makaleleri de vardır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BUSE YEŞİL 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SON DAKİKA: CHP İstanbul İl Binası'na ateş gözaltısında yeni gelişme: 1 kişi serbest bırakıldı

SON DAKİKA: CHP İstanbul İl Binası'na ateş gözaltısında yeni gelişme: 1 kişi serbest bırakıldı