Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Engelli plajını GERİ İSTİYOR!

Engelli plajını GERİ İSTİYOR!

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Rahim Ezgi, Konyaaltı sahilinde geçen yıl büyük bir şaşaayla açılan engelli plajının yerinde yeller estiğini söyledi. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Ezgi, uzun uğraşlar sonucu yapılan plajın, bazı eksikler nedeniyle engelli vatandaşlar tarafından tam olarak kullanamadığını iddia etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Engelli plajını  GERİ İSTİYOR!


Altı Nokta Körler Derneği’nin İstihdam ve Rehabilitasyondan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Rahim Ezgi, Konyaaltı sahilinde uzun uğraşlar sonucu yapılan engelliler plajının kullanılamaz halde olduğunu belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağırdı. Plajın, eksikleri nedeniyle engelli vatandaşlar tarafından tam olarak kullanılamadığını iddia eden Ezgi, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl Konyaaltı sahilinde büyük bir şaşaayla açılan engelli plajımız vardı. Burası yıllardır süren uğraşlar sonucunda yapıldı. Ben Antalya’ya geleli tam 11 yıl oldu. 2 yıl şube sekreteri, 6 yıl da başkan olarak uğraştım. Toplam 8 yıl yapılması için mücadele ettiğimiz engelli plajı, ne hikmetse 1 yıldan daha kısa bir süre içerisinde adeta yok oldu. Şuanda yerinde yeller esiyor. Neden böyle oldu bilmiyoruz. Birkaç yere yazı yazdım yanıt alamadım. Ancak bu konuyla ilgili beni aradılar ve ‘arkadaşlar derneklerle temasa geçecek, plaja gidilecek ve eksiklikler tespit edilip yeniden düzenlenecek’ dendi.”

 

UMARIM BENİ YANILTIRLAR

“Bugün (dün) Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Altı Nokta Körler Derneği mevcut başkanıyla gidilmiş ve orada hiçbir şey olmadığı ortaya çıkmış. Görme engelliler için kılavuz çizgileri ve yine görme engelliler için denizden çekilen ip yokmuş. Lavabonun yeri değişmiş. Eksikler tespit edilmiş ama ‘bu sene olmazsa bile seneye yapılır’ denmiş. İnsanlar denize girip çıkıyor ve bugün temmuz ayının 13’ü. Bir zahmet gidip oradaki eksikler tespit edilmiş, samimi olarak uğraşılırsa eylül ayına bile yetişeceğini sanmıyorum. Umarım beni yanıltırlar.”

 

PLAJI ESKİ HALİNE GETİRSİNLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin plajı kısa sürede eski haline getirmesini isteyen Ezgi, “Biz bütün plajların engellilerin gireceği şekilde düzenlenmesini istiyoruz ancak önce şu geçen yıl yaptıkları ve bu yıl kullanılamaz hale gelen plajı eski haline getirsinler. Ayrıca ben belediyeye ‘engelli plajı yaptı’ diye teşekkür etmem. Çünkü belediye zaten yapması gereken hizmetleri yapıyor. ‘Biz bu sene yapamazsak seneye yaparız’ demeyeceksiniz. İnsanlar kullanabilsinler diye, mayıs ya da haziran başında gelip plajı görecek ve ona göre tedbirinizi alacaksınız. Biz bu konunun arkasındayız ve plaj yeniden yapılana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

MAZERET KABUL ETMİYORUM

Engelli plajındaki bazı aletlerin kimliği belirsiz kişilerce çalınması ya da kırılmasını da anlayamadığını vurgulayan Rahim Ezgi, “Belediyenin bir sürü güvenlik çalışına var. Kışın sökersin, yazın tekrar takarsın. İnsanların bu aletleri kırmasına ya da çalmasına niye mahal veriyorsun? Bunlar kamu malı. Bunları bir şekilde koruyacaksın. Ben mazeret kabul etmiyorum. Ya iyi koruyacaksınız, ya da kırılınca ya da çalınınca gelip yeniden yapacaksınız” diyerek tepkisini dile getirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sünnet Şöleni için kayıtlar başladı

Sünnet Şöleni için kayıtlar başladı