Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Elinizi Gündoğmuş’tan çekin!

Elinizi Gündoğmuş’tan çekin!

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde yurttaşın çevre mücadelesi bitmiyor. Doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin de bulunduğu Alara Çayı üzerine yapılacak 3 Hidroelektrik Santrali’ni (HES) verdikleri hukuk mücadelesiyle durduran Gündoğmuş köylüleri şimdi de taş ve maden ocağı açılması girişimine karşı için harekete geçti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elinizi Gündoğmuş’tan çekin!

Gündoğmuş’ta Alara Çayı üzerinde birden çok noktada HES yapmak isteyen özel firmalar ile mücadele verip mahkemeyi kazanan köylü, şimdi de Eskibağ Köyü’nün içinde bulunan Şahinkayası ve ören yerinde mermer ocağı açmak için harekete geçen özel bir firma ile karşı karşıya kaldı.

Gündoğmuş’a bağlı 23 köyün ortak noktası olan doğal Uçansu Şelalesi yakınında, Çündere Köyü, Alara Çayı üzerinde bulunan Kocaköprü’de toplanan köy muhtarları ve yurttaşlar, "Gündoğmuş’ta HES istemiyoruz, taş ocağı, mermer ocağı istemiyoruz. Eskibağ Köyü’nden, tarihi antik dönem kalıntıları ile dolu Şahin Kayası’ndan çekin ellerinizi, doğamıza dokunmayın" dedi.

“TAHRİBATI BÜYÜK OLUR”

Yapılan açıklamada, bölgenin, bitkisel, üretim, doğa, coğrafi, üretim, tarihi değerlerinden, bölgede üretilen kiraz, incir, üzüm, elma, nar, şeftali, ceviz, gibi meyve çeşitlerinin öneminden bahsedilip, adaçayı, salep, kardelen, nergiz üretiminin bölgede bol miktarda yapıldığına dikkat çekildi. Gündoğmuş, topraklarında taş ocağı, maden ocağı istemediklerini, bu tür yatırımların bölgesel tahribatlarının çok büyük olduğuna vurgu yapan Gündoğmuş köylüsü, ilçe dışında yaşayan Gündoğmuş’lu bürokrat, iş insanı, bilim insanı, yerel yönetici, bölge önderleri ve muhtara da ‘Duyarlı olalım’ dedi.

Köprüde yapılan basın açıklamasında muhtarlar ve köylü, "Gündoğmuş’a dokunma, Şahinkayası’na dokunma, taş ocağına, mermer ocağına hayır" pankartlarıyla dikkat çekmeye çalıştı. Basın açıklamasına Köprülü, Eskibağ, Balkaya, Bedan, Karaköy, Akyar, Çündere, Senir, Ortaköy, Narağacı köyü muhtarları da katıldı.  Muhtarların dernek kurarak, ilçe için mücadele etmeleri de tavsiye edildi.

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan hazırlığı tamam

Ramazan hazırlığı tamam