Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Elimizde sihirli değnek yok

Elimizde sihirli değnek yok

-Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, yıllardır büyük bir sıkıntı olan Antalya’nın toplu ulaşımın çözümü konusunda kent sakinlerinden 6 ay süre istedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elimizde sihirli değnek yok


 

-Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, yıllardır büyük bir sıkıntı olan Antalya’nın toplu ulaşımın çözümü konusunda kent sakinlerinden 6 ay süre istedi.

 

-Yasin, ellerinde sihirli değnek olmadığını da belirterek, “Bu süre sonunda başta toplu taşıma kullanan vatandaşlarımız olmak üzere kent ulaşımının rahatladığını herkes görecek” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Otobüsçüler Odası arasında yeni araç alımı ve havuz uygulaması ile başlayan sorunlar, ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın devreye girmesi sonrası 16 Ekim itibari ile kent ulaşımının esnafa devredilmesi şimdilik işe yaramışa benziyor. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, bir haftalık sürede yaptıkları küçük tarife değişiklikleriyle toplu ulaşımda az da olsa rahatlama yaşandığını hatırlatarak, ulaşım esnafı olarak kentin toplu ulaşım sorununu 6 ay içinde çözecekleri iddiasında bulundu.

 

6 AY SÜRE İSTİYORUZ

Ellerinde sihirli bir değnek olmadığını kaydeden Arslan, “Yıllardır büyük bir sıkıntı olan Antalya ulaşımını kimse bizden bir anda çözmemizi beklemesin. Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Şunu net bir şekilde vurgulamak istiyorum; biz Antalya’nın ulaşım sorununu çözmek için kent sakinlerinden 6 ay izin istiyoruz. Bu süre sonunda toplu taşıma kullanan vatandaşlar anlamında Antalya ulaşımının rahatladığını herkes görecek. Sıkıntı zaten çoğunlukla sabah saatlerinde var. Örneğin vatandaş sabah 07.30 ile 08.30 arası araç beklerken dolu geliyor ve binemiyordu. İşte biz bunları düzeltmeye çalışıyoruz ve bu yolda ciddi anlamda yol aldık. Bu bekleme süresini örneğin VF 01’de 6 dakikadan 4 dakikaya kadar indirdik” dedi.

 

VARSAK’A EKSPRES HAT

Arslan, Antalya’da bir efsaneye dönüşen KL 08 hattı gibi Varsak bölgesine de direkt ana arterlerden giden bir hat oluşturacakları müjdesini verdi. Arslan, “Baktık ki bu 4 dakika yeterli değil, araç dolu geliyor bunun için bunu yükünü kaldıracak ekspres bir hat oluşturacağız. Çok kısa içerisinde, belki bir iki hafta içinde bunu da yapacağız. İnsanlarında bu hattı tercih etmeye başlayacağına inanıyorum. Bu hat aynı Antalya’da artık bir efsaneye dönüşen KL 08 gibi direkt ana arterlerden giden bir hat olacak. Bu hattı Varsak’ın en uç noktasından çıkartacağız, Kızılarık’tan 100. Yıl’a, oradan Devlet Hastanesi’ne girmeden AKM’nin önünden Migros ve Türkay Otel’e kadar direkt hızlı bir şekilde yol alacak” diye konuştu.

 

BİZİM İŞİMİZ ULAŞIM

“Biz bu ulaşım sıkıntısını bir şekilde çözeceğiz” diyen Yasin Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulaşım esnafı olarak biz bu işi yaparız. Çünkü bizim işimiz bu. Ancak başta da söylediğim gibi vatandaşlarımızdan maksimum 6 ay süre istiyoruz. Bu süre sonunda ulaşımın rahatladığını bütün Antalya halkı görecek. Ancak insanların açığını ya da eksiklerini görmek isterseniz doğal olarak görürsünüz. Önemli olan bakış açısı ya da bir başka değişle bardağın dolu tarafını görebilmek. Örneğin Antalya Büyükşehir Belediyesi belirli aralıklarla ‘ulaşımda borun var mı?’ diye bir anket düzenliyor. Ama bu anketi durakların içinde yapıyor. Benim için bu anket geçerli değil. Benim için işine otobüsle gitmiş ya da evine ulaşmış kişilere sormak daha önemli. Sadece durak içerisinde bekleyen insana sorarsan yüzde 80’i ‘ulaşımdan memnun değilim’ der. Ama toplu taşıma kullanmış, evine ulaşmış insanlara da sorarsan gerçek rakamlara ulaşırsın.”Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KETOB'un yeni başkanı Gürler

KETOB'un yeni başkanı Gürler