Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Dokuma’da dev adım !

Dokuma’da dev adım !

Dokuma Fabrikası’nın halka açılması çalışmalarında ilk önemli adım atıldı. Fabrika alanında neler yapılacağını belirleyecek olan ‘Dokuma Çalışma Grubu’ ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “ Dokuma’da bir tek bi

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dokuma’da dev adım !

Dokuma Fabrikası’nın halka açılması çalışmalarında ilk önemli adım atıldı. Fabrika alanında neler yapılacağını belirleyecek olan ‘Dokuma Çalışma Grubu’ ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “ Dokuma’da bir tek bitki kesilmeyecek, bir tek ağaç devrilmeyecek” dedi..

DOKUMAYI HALKA AÇIYORUZ

‘Dokumayı halka açıyoruz” sloganı ile ilk toplantısını yapan Dokuma Çalışma Grubu’nun hazırlayacağı rapor Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan toplantısında okunacak. Dokuma Farikası alanını Antalya’ya kazandırmak ve halkın kullanımına açmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “ Herkesin fikrini alacağız, Dokuma ile ilgili elinde bilgi, belge, fotoğraf ve doküman bulunan vatandaşların katkı koymasını bekliyoruz. Ortak akılla Antalya’nın bu en eski ticari alanında neler yapılması gerektiğini belirleyeceğiz” dedi..

Uzun bir yargı sürecinden sonra eskiden olduğu gibi Antalya’nın ortak kullanımına bırakılan Dokuma Fabrikası alanında uygulanacak projeler için ilk önemli adım dün atıldı Kepez Belediye Meclisi’nin Dokuma alanında fikir projesi çalışması yapmasına karar verdiği ‘Dokuma Çalışma Grubu’ ilk toplantısını tarihi fabrikanın memur yemekhanesi olarak kullanılan binasında yaptı.. ‘’Dokumayı halka açacağız” toplantısında ‘Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nda  meslek odalarının başkanları ile , üniversite, siyasi parti ve kurulu temsilcileri basına tanıtıldı.

Dokuma Çalışma Grubu’ nda AKP İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediyesi AKP meclis üyesi Murat Menzilcioğlu, Kepez Belediyesi MHP Meclis üyesi Adem Çelik, Kepez Belediyesi CHP Meclis üyesi Şahali İnce, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, Dokuma Fabrikası A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Demir, Peyzaj Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Keziban Arıcan, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak,  Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kemal Reha Kavas bulunuyor. Ayrıca “Dokumayı Halka Açıyoruz” konulu basın toplantısına Dokuma fabrikası ve alanının özelleştirilmesine karşı mücadele yürüten Gazeteci-Yazar İbrahim Akkaya ve çok sayıda basın mensubu özel olarak davet edildi.  AKP İl Başkanı Rıza basın toplantısına yetişemedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası ile ilgili hukuki sürecin Antalyalıları lehine 2012 yılında çözüldüğünü belirterek, “Bu önemli bir hukuk zaferiydi. İçinde bulunduğumuz alan ile ilgili hukuki problemler tamamen ortadan kalkmış durumda, Biz bu esnada Dokuma’yı hatıralarıyla birlikte tekrar hayata kazandırmak canlı müze halinde Antalya halkına sunmak istedik. Burada ortak akıl ile geleceğini şekillendirelim istedik. 2015 Ocak ayı meclisimizde belediye meclisimizde aldığımız karar ile burada çalışma grubu kurma kararı aldık. Bugün oluşturulan çalışma grubunun çalışmaları başlıyor” diyerek Dokuma Çalışma Grubu’nun kurulması sürecini anlattı.

Dokuma İpli fabrikası ve depolarının bir bütün halinde restorasyonunun önemli olduğunu ifade eden Tütüncü, bu alanda ticari bir amaç güdülmeyeceğini vurguladı. Tütüncü, “Ana binamızda çalışma grubumuzun önerileri dikkate alınacak. Çalışma grubunun hazırlamış olduğu bu çalışmayı Kepez Belediye Meclisi’nde okutacağız ve kayıt altına alınacak. Hem de aynı zamanda bizim için de olduğu gibi yol haritası niteliğinde olacak. Bu çalışma ile Dokuma’ya bir rota çizeceğiz ve dokumanın rotasına bir daha kimse dokunamayacak. Bu çalışma bütün Türkiye’ye örnek gösterilen bir çalışma olacak” dedi.

Ayrıca dava süreci devam eden Dokuma alanı dışındaki alana ‘AVM, toplu konut’ gibi bir düşünceleri olmadığının altını çizen Başkan Tütüncü, “Seçim beyannamesinde yer alan benim bir fikrim var. Ama Antalya’nın neye ihtiyacı var diye ortak akılla şehir dinamikleriyle karar vereceğiz. Nisan ayına kadar burasıyla ilgili bütün vatandaşlarımız fikrini beyan edecek. Burasıyla alakalı Nisan ayına kadar herkesi çalışmalara katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Tütüncü daha sonra sözü çalışma gruplarındaki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine verdi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Antalya için bugün bana göre tarihi günlerden bir tanesi ve ortak aklı yanına alan belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Ben hep Antalya’da bir şeyin eksik olduğunu dile getirmiştim o da ‘diyalog’ ve bununla ilgili birçok zirve yaptık. Bugün Antalya artık konuşabiliyor. Bu Türkiye’ye örnek olacak hareketlerden bir tanesi. Dokuma, benim çocukluğumda, zihnimizde yer eden bir yer, Ferrokrom ile birlikte” dedi. Dokuma’nın geçmişte çok mücadele verildiğini anlatan Budak, Dokuma Fabrikası’nın önünde çadır kuran gazeteci yazar İbrahim Akkaya’yı ima ederek “Dokuma için hatta çadır kuranlar oldu” diye verilen mücadeleyi hatırlattı.

AESOB Başkanı, Abdullah Sevimçok ise  “Hakan başkana teşekkür ediyorum. Dokumanın özüne yakışır bir toplantı. Bütün Antalya’nın iştiraki ile kurulmuştu ve bütün Antalya dokumaya iştirak etmişti. Benim rahmetli dedem de bu dokumanın ortaklarından bir tanesi. Aslında dokumanın özüne dokumaya yaraşır bir şeklide hayata geçiyor. İnşallah dokuma Antalya Kepez’e hayırlı olur diliyorum” dedi.  

İMO Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz “Maalesef geçmişten bu yana kadar halkın tepkisini alarak ‘ben yaptım oldu’ anlayışı uygulayan yöneticilerin sonucunu hep beraber gördük. Ondan dolayıdır ki bugün gerçekten tarihi bir gün.  Dokuma kent tarihi olan bir yer. Geçmişte de ciddi mücadeleler verilerek yapılan yanlıştan döndürülen bir alanın böylesine ortak akıl diye tabir ettiğimiz, ilgili tüm kuruluşların bir araya gelerek, örnek bir proje ortaya koyması çok önemli. Kentte bundan sonra yapılacak yatırımların aynı şeklide ortak akılla yapılması hepimizin temennisi” diye konuştu.  

ATB Başkanı Ali Çandır ise şunları kaydetti; “Hüzün ve mutluluk bir arada, artık kentimizde taş üstüne taş koymak yeterli bir kavram olmaktan çıktı. Buruda görüyoruz ki; doğru taşın üzerine doğru taşı nasıl koyarız, göstermek. Bu çalışma tüm kentte yaşayanların talep ettiği ama çok fazla ülkemizde göremediğimiz örnek olacak bir çalışma olacak. Antalya artık kenti birlikte yönetme anlayışına bir adım daha yaklaşığı için bu mutluluğu hepiniz ile paylaşmak istiyorum. Nazar boncuğu niteliğinde Antalya’nın ender alanlarından bir tanesi umuyorum ki Antalya’ya yakışacak bir proje çıkacaktır.”

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın, “80’den bugüne kadar gelen belediye başkanlarımız yeterince doğal kültürel alanların korunmasını geleceğe taşınmasını kent kimliği açısından ne kadar önemli olduğunun yeterince bilincinde olmadı. Birlikte çalışmaktan onur duyduğumu söylemek istiyorum” dedi

Akdeniz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, “Fakülte olarak kurulun içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Sanat dallarımızın her alanında fakülte olarak çalışma grubuna destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.  MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türel Davos’a gidiyor

Türel Davos’a gidiyor