Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Böyle anasınıfı olmaz!

Böyle anasınıfı olmaz!

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) ve Avrupa Birliği'nin aday ülkelere sağladığı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile finanse edilerek yapılması planlanan prefabrik anaokulu projeleri, mevcut okulların bahçelerine göz dikince sorun oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Böyle anasınıfı olmaz!

Eylül ayında Çağlayan Anadolu Lisesi’nin bahçesine yapılmaya çalışılan anasınıfı projesi haberlerimiz sonrası durdurulurken,  okulların ara tatilinden yararlanılarak Muratpaşa Anadolu Lisesi’ne yapılmak istenen anasınıfı projesi de şimdilik durduruldu. ‘Yandaşa var, öğrenciye yok’ başlıklı haberimiz sonrasında Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın talimatıyla durdurulan çalışmada dökülen beton hala kaldırılamazken, gazetemize gelen ihbara göre kentin farklı noktalarında da okul bahçelerine anasınıfı yapmak için beton döküldü.

BAŞKA OKULLARDA DA VAR

Yaptığımız incelemeye göre yine Muratpaşa İlçesi’nde Altındağ Mahallesi’nde Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu bahçesine de prefabrik anaokulu yapımı için zemin betonu döküldü. Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu bahçesine de ikili eğitim sistemi ile 100 öğrencinin eğitim alacağı belirtilen prefabrik anaokulu için zemin betonu döküldü. Beton kuruduktan sonra çalışmaların kaldığı yerden devam edeceği iddia edildi. 

“BAĞIMSIZ ALANLARA YAPIN”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, UNICEF projesi kapsamında okul öncesi eğitimin yaygınlaşması adına 10 bin anaokulu yapılacağını duyurmuştu. Okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasını isteyen ancak yeni yapılacak olan okulların bağımsız bir alanda olması gerektiğini vurgulayan eğitimciler, öğrencilerin pedagojik açıdan kötü etkileneceğini ve okul bahçesindeki sportif alanların kısıtlanacağını belirtmişti. Boş alanı fazla olan okulların bahçesinin bölünerek prefabrik anaokulu yapılmasının anasınıfı öğrencilerinin de eğitim konusunda noksanlık yaşayacağını dile getiren eğitimciler yeni yapılacak okulların bağımsız alanlara yapılmasını eğitimin kalitesinin ancak bu şekilde artacağını söyledi.

Arda KIR

261615

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nazan Moroğlu: Mücadelemizi Atatürk’e borçluyuz

Nazan Moroğlu: Mücadelemizi Atatürk’e borçluyuz