Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Aynı ev sahibi iki kiracısını da sokağa attı

Aynı ev sahibi iki kiracısını da sokağa attı

Antalya’da artan kira fiyatları ile birlikte kiracılar kapıya konulma korkusu yaşarken, Kışla Mahallesi Ergüçler Apartmanı’nda ikamet eden iki kiracı aynı gün eşyaları ile evden çıkarıldı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ev sahiplerinin aynı olduğunu belirten kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkarıldıkları için mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Ailesinin depremzede olduğunu ve Hatay’da bulunan iki evlerinin yıkıldığını belirten Kiracı Neslihan Ergen 5 bin TL kira vermeyi kabul ettiğini ancak ev sahibinin buna yanaşmadığını belirtti. Kiracı Yılmaz Akkol ise Haziran Ayı’nda bitecek sözleşmesi sonrası kendi isteği ile evden ayrılacağını belirtti. Tahliye taahhütnamesinde imzasının taklit edildiğini iddia eden kiracı Akkol hukuki süreçlerin başlatılacağını belirterek büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi. Aynı zamanda her iki kiracı yağmurlu bir günde evden çıkartıldıkları için eşyalarının hasar gördüğünü belirtti.

“SÖZLEŞMEM AĞUSTOSTA BİTECEKTİ”

Ailesinin Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay’da yakalandığını ve Hatay’da bulunan iki evlerinin yıkıldığını belirten Kiracı Neslihan Ergen, “Ailem şu an farklı il ve ilçelerde evlerini bize açan kişilerin yanında kalıyor. Ben ise burada tek yaşıyorum. Beni bir ay önce arayarak evden çıkmamı istediler bende depremzede ailemin benim yanımda kaldıklarını söyledim. Taahhütname imzalamamı istediler, bende taahhütname imzalayamam dedim. Daha sonra nasıl yaptılarsa ilk girişte attığım imzanın üzerine tarih yazıp ihtar vermişler. Tabi ki ben depremzede ailem ile ilgilendiğim için kapıya gelen ihbarı görmedim. Duruma itiraz ettim. Bu seferde geç kaldığımı söylediler. Ben elime ihtarı aldığım süreden sonra geçerli diye düşünmüştüm. Bugün de uyurken kapı çalındı yarım saat içerisinde eşyalarım dışarıya taşındı. Benim daha 23 Ağustos’a kadar sözleşmem var. 30 Mart’ta çıkacağım diye neden imza atayım” diye konuştu.

“AİLEMİN EVİ DEPREMDE YIKILDI”

4 yıla yakın bir süredir Ergüçler Apartmanı’nda oturduğunu aktaran Kiracı Neslihan Ergen,  “Sözleşmem bitmemesine rağmen şu an dışarıdayım. Ben insanlık görmüyorum. Benim İskenderun’da ki evlerim yıkıldı, ailem farkı yerlerde kalıyor. 4 yıldır Antalya’dayım ve dışarıda kaldım. Ben sadece insaf ve vicdan istiyorum. Bir insan uyandırılarak evinden eşyaları ile birlikte çıkarılmaz. Bir hafta, 10 gün bir süre verilebilirdi. Bin 750 TL kira ödüyorum. Bana 4 bin TL’de deseler 5 bin TL’de deseler kirayı öderim dedim. Hatta kendi isteğim ile iki ay peşin kira verdim ve kira fiyatını yükseltebilirsiniz dedim. Tek dedikleri evden çık. Antalya’da evler 12-15 bin TL kira veriliyor, böyle bir ülkede yaşıyoruz. Böyle bir memlekette yaşıyoruz. Bir hayırseverin bana yardımcı olmasını istiyorum. Tek başına yaşayan bir kadınım ve gidecek bir evimde yok. Depremde yıkıldı. Suriyeliler geliyor, yurt dışından farklı insanlar geliyor ve yerleştiriliyor ben Türkiye’de kendi memleketimde bu şekilde kalıyorum. Bu dikkate alınmalı” diyerek isyan etti.

“SÖZLEŞMEM BİTİNCE ÇIKACAKTIM”

Kiracı Yılmaz Akkol, “Kiracı Ben iki sene önce bu evi kiraladım. O zaman kiralar 800-900 TL bandındaydı. Ev sahibi benden bin 300 TL kira istedi bende kabul ettim. Emlakçı parası, depozito her türlü tutarı verdim. Bir senem dolduktan sonra kira fiyatım bin 650 TL olması gerekirken 2 bin TL istediler bende kabul ettim. Sözleşmemizi yaptık. Daha sonra ev sahibinin kızı dahil oldu. Tahliye taahhütnamesi imzalamamı istediler. Bende sözleşmemin daha günü dolmadı Haziran Ayı’nda sözleşmemin süresi doluyor, evinizi gasp etmedim günüm dolduğu zaman çıkacağım dedim. Bana ‘Sizi avukata veririm, sizi bir şekilde dışarıya attırırım’ dedi ve dediğini de yaptı. Evde ben yoktum. Eşyalarımın akıbeti perişan durumda bir takım eşyam kırıldı ne mahremiyetimiz var ne de malımızın güvenliği. Kemer’de çalışıyorum şu an işimden çıktım geldim işimden de mağdur oldum. Çok önemli bir toplantıdaydım oradan da mahrum kaldım. Eşyalarım şu an otoparkta, otopark kirası ödemek durumunda kalıyorum. Eşim şu an kendi ülkesine gitti bende ev sahibine evimi ayarlayıp çıkacağımı söylemiştim. Biz kesinlikle tahliye taahhütnamesi imzalamadık benim imzamın taklidi var. Bugün benim imzamı taklit eden yarın ne yapar. Bu konuda da avukatımla görüştüm ve davamı açacağım” dedi.

“ADALET NEREDE”

Yaşadığı mağduriyetin peşini bırakmayacağını belirten Kiracı Yılmaz Akkol, “Şu an komşularıma rezil durumdayım. Şu an icralık bir durumum yok borcum yok başıma gelen ise bu. Madem sen beni çıkaracaksın neden kiramı tahsil ediyorsun. Yatırdığım aylık kirayı da verdim daha ayım dolmadan evden çıkardılar. Ben kimsenin evini gasp etmedim. Ben aşağı kata geçecektim, benden 12 bin TL talepte bulundular bende fazla olduğunu söyledim. Alt katın tadilatını yaparsanız 8 bin TL’ye anlaşırız dediler. Daha sonra alt kata bakarak tamir tadilat işlemleri ile ortak bir hesap çıkarırız bu şekilde anlaşırız diye konuştuk. Son konuşmamız ise o oldu. Elimizden ne gelirse yaparız dedim son kez konuştuk. Evde ben yokken muhtarlığa gitmişler günün dolduğunu söylediler. Şu an mağdurum, hukuki işlemler başlayacak. Ev sahibine borcum yok alacağım var depozitom var ve dışarıya atıldım. Nerede adalet nerede yasa nerede kanun?” diye konuştu.

Telefon ile aranan ev sahibi ise konuyla ilgili herhangi bir demeç vermeyeceğini kaydetti. Ev sahibinin avukatı ise görüşme talebine olumsuz yanıt verdi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kekova Kavşağı’nda peyzaj düzenlemesi

Kekova Kavşağı’nda peyzaj düzenlemesi