Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya Venedik oldu !

Antalya Venedik oldu !

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’yı Venedik yapma hayali gerçekleşti. Antalya’yı felç eden ve metrekareye 200 kilogramın sütünde düşen yağış nedeniyle ev ve işyerleri bu baskınına uğradı, vatandaşların evleri ve eşyaları kullanılamaz

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Venedik oldu !

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’yı Venedik yapma hayali gerçekleşti. Antalya’yı felç eden ve metrekareye 200 kilogramın sütünde düşen yağış nedeniyle ev ve işyerleri bu baskınına uğradı, vatandaşların evleri ve eşyaları kullanılamaz hale geldi, araçlar yolda kaldı, sel sularının ortasında kalan 100’ü aşkın vatandaş güçlükle kurtarıldı. 

HAYAT FELÇ OLDU, OKULLAR TATİL EDİLDİ

Antalya’nın alt yapısının ve kurtarma çalışmalarının yetersizliği vatandaşları isyan ettirirken, Antalya Valiliği okulları dün tatil etti, Akdeniz Üniversitesi’de eğitime bir gün ara verdi. Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle trafo binalarını su basınca kentin önemli bir bölümüne elektrik verilemedi. Toplu ulaşım aksadı, özellikle kavşaklarda araçları ile mahsur kalan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Zemin katlarda bulunan ev ve işyerleri ise kullanılamaz hale geldi, elektronik araçlar  büyük oranda zarar gördü.

Ekim ayının son günlerinde Manavgat’ı tehdit eden ve metrekareye 320 kilogramın üstünde olan yağıştan daha azı düştüğü halde Antalya iki gündür kabusu yaşadı. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu’ya trafoların su baskınına uğraması nedeniyle 20 saati aşkın bir süre elektrik verilemedi. Yağışların bugün de devam edeceği belirtilirken, Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, hava sıcaklığındaki düşüşün devam edeceğini söyledi. Antalya'daki enerji dağıtım işini üstlenen CLK Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri ise gece boyu etkili olan yağış nedeniyle bazı trafo binalarını su bastığını, bu nedenle merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı ile Alanya'nın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini bildirdi. Yetkililer, özellikle şehir merkezinde trafiğin aksaması nedeniyle arızalara müdahalelerin gecikebildiğini ifade etti. Döşemealtı İlçesi'nde 15 saattir elektrik verilemeyen bölgeler bulunuyor. Kepez İlçesi Düden Caddesi'ndeki DSİ kanalının taşması nedeniyle kanalın çevresindeki evler de sulan altında kaldı.

ÖĞRENCİLERN VE VELİLER PERİŞAN OLDU

Antalya'da önceki gece yarısı başlayan sağanak yağmur ve fırtına yaşamı felç etti. Sabaha karşı şiddetini artıran yağmur nedeniyle kriz masası oluşturan Antalya Valiliği, dün saat 07.00'de okulların tatil edildiği kararını duyurdu. Açıklamada, "Hava muhalefeti nedeniyle Antalya merkez Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Döşemealtı ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler bugün 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. Okula gitmek için yollara düşen öğrenci ve veliler evlerine dönerken, çalışan anne ve babalar ise tatil kararıyla birlikte çocuklarını bırakacak yer aradı.

 

 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, son 24 saatte il merkezinde metrekareye düşen yağış miktarının 181.9 kilograma ulaştığını söyledi. Saat 14.00 itibariyle Döşemealtı Nebiler'e son 24 saatte metrekareye 204.4 kilogram, Serik'e metrekareye 56.3 kilogram, Korkuteli'ne 48.4 kilogram, Kemer'e 37 kilogram, Alanya'ya 33.9 kilogram, Manavgat'a 20.3 kilogram, Elmalı'ya 10.4 kilogram Akseki'ye ise 10.6 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Aydın, yağışların öğleden sonra doğu ilçelere kaydığını söyledi. Yağışların yarın devam edeceğini ancak bugünkü kadar etkili olmayacağına belirten Erol Aydın, hava sıcaklığının 1- 2 derece düşeceğini vurguladı. Antalya'daki enerji dağıtım işini üstlenen CLK Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri ise gece boyu etkili olan yağış nedeniyle bazı trafo binalarını su bastığını, bu nedenle merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı ile Alanya'nın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini bildirdi. Yetkililer, özellikle şehir merkezinde trafiğin aksaması nedeniyle arızalara müdahalelerin gecikebildiğini ifade etti. Döşemealtı İlçesi'nde 15 saattir elektrik verilemeyen bölgeler bulunuyor.Kepez İlçesi Düden Caddesi'ndeki DSİ kanalının taşması nedeniyle kanalın çevresindeki evler de sulan altında kaldı.

POLİS MERKEZİNİ E SU BASTI

Şiddetini artıran yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Ana arterlerde biriken sel suları nedeniyle yüzlerce araç yollarda kaldı. Sular altında kalan Fatih Polis Merkezi'ndeki tahliye çalışmaları başlatıldı. Antalya'nın ulaşımında kritik öneme sahip bazı kavşak ve yollar, sel suları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

DOZERLERLE KURTARILDI

 

Konyaaltı’nın Liman Mahallesi'nde rögarların tıkanması sonucu ara yollar sular altında kaldı. İşyerlerine gitmek üzere evlerinden çıkan mahalle sakinleri, otomobillerinin yarım metreyi bulan su içinde kaldığını gördü. Kendi çabalarıyla araçlarını sudan çıkarmaya çalışanlara, komşuları yardım etti. Derinliğini tahmin edemedikleri su dolu yola giren sürücüler ise otomobilleriyle birlikte mahsur kaldı. Bu araçlara çevre inşaatlarda çalışan dozer ve kepçe gibi iş makineleri  yardım için sevk edildi.

İŞYERLERİNİ SU BASTI

 

Kentin bazı bölgelerinde trafik lambaları çalışmadığı gözlendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma ekipleri, su basan evlerdeki suları tahliye etmeye çalışırken, yolda kalan araçları da kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Deniz Mahallesi Teomanpaşa Caddesi'nde yol seviyesinin altında bulan çok sayıda işyerini su bastı. Esnaf, kendi imkanlarıyla dükkanlarındaki eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

 

Antalya- Kemer karayolundaki su baskını nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Liman Kavşağı Sarısu Mevkii'nde bir kadının sel sularına kapıldığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yapılan detaylı araştırmada, ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

ANTALYA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ YAŞAMI FELÇ ETTİ, OKULLAR TATİL (4) - YENİDEN

 

TURİZM kenti Antalya, dün gece yarısı başlayan ve öğle saatlerine kadar aralıksız devam eden sağanak yağmur ve fırtınaya teslim oldu. Valilik, 5 merkez ilçede ilk ve orta dereceli okulları bugün için tatil etti. Aşırı yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, bazı yollar ulaşıma kapandı. 12 saatte metrekareye 128.6 kilogram yağış düşerken, itfaiyeye 900'ün üzerinde araç mahsur kalması ve evde su baskını ihbarı yapıldı.

Antalya'da dün gece yarısı başlayan sağanak yağmur ve fırtına yaşamı felç etti. Sabaha karşı şiddetini artıran yağmur nedeniyle kriz masası oluşturan Antalya Valiliği, saat 07.00'de okulların tatil edildiği kararını duyurdu. Açıklamada, "Hava muhalefeti nedeniyle Antalya merkez Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Döşemealtı ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler bugün 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. Okula gitmek için yollara düşen öğrenci ve veliler evlerine dönerken, çalışan anne ve babalar ise tatil kararıyla birlikte çocuklarını bırakacak yer aradı.

 

ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME ARA

 

Akdeniz Üniversitesi Senatosu da yağmur nedeniyle il genelinde eğitime bugün için ara verdiğini duyurdu. Senato kararına göre, üniversiteye bağlı, Antalya merkez ve ilçelerindeki fakülteler, meslek yüksekokulları ile yüksekokulların tamamında, bugün eğitime ara verildi. Karar, üniversite çalışanlarını kapsamadı.

 

ANA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

 

Sabah saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Ana arterlerde biriken sel suları nedeniyle yüzlerce araç yollarda kaldı. Sular altında kalan Fatih Polis Merkezi'ndeki tahliye çalışmaları başlatıldı. Antalya'nın ulaşımında kritik öneme sahip bazı kavşak ve yollar, sel suları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

 

DOZERLERLE KURTARILDI

 

Liman Mahallesi'nde rögarların tıkanması sonucu ara yollar sular altında kaldı. İşyerlerine gitmek üzere evlerinden çıkan mahalle sakinleri, otomobillerinin yarım metreyi bulan su içinde kaldığını gördü. Kendi çabalarıyla araçlarını sudan çıkarmaya çalışanlara, komşuları yardım etti. Derinliğini tahmin edemedikleri su dolu yola giren sürücüler ise otomobilleriyle birlikte mahsur kaldı. Bu araçlara çevre inşaatlarda çalışan dozer ve kepçe gibi iş makinaları yardım için sevk edildi.

 

İŞYERLERİNİ SU BASTI

 

Kentin bazı bölgelerinde trafik lambaları çalışmadığı gözlendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma ekipleri, su basan evlerdeki suları tahliye etmeye çalışırken, yolda kalan araçları da kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Deniz Mahallesi Teomanpaşa Caddesi'nde yol seviyesinin altında bulan çok sayıda işyerini su bastı. Esnaf, kendi imkanlarıyla dükkanlarındaki eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

 

Antalya- Kemer karayolundaki su baskını nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Liman Kavşağı Sarısu Mevkii'nde bir kadının sel sularına kapıldığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yapılan detaylı araştırmada, ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.(Haber Merkezi) .

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amerikan futbolunu sevdik

Amerikan futbolunu sevdik