Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber ABD'li Kongre Üyelerinden Eygi'nin Ölümüne Bağımsız Soruşturma Çağrısı

ABD'li Kongre Üyelerinden Eygi'nin Ölümüne Bağımsız Soruşturma Çağrısı

ABD'de 103 Kongre üyesi, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin bağımsız bir soruşturma talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'li Kongre Üyelerinden Eygi'nin Ölümüne Bağımsız Soruşturma Çağrısı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD'de 103 Kongre üyesi, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin Washington yönetiminden bağımsız bir soruşturma talep etti.

103 Kongre üyesinden Washington'a bağımsız soruşturma talebi

ABD'de 103 Kongre üyesi, Washington yönetiminden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütülmesini talep etti. Bu çağrı, Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Adam Smith tarafından kamuoyuna duyuruldu. Smith, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, 103 Kongre üyesinin imzaladığı mektubun Washington yönetimine iletildiğini açıkladı.

İsrail'in ön soruşturması eleştirildi

Kongre üyelerinin mektubunda, İsrail’in olayla ilgili yürüttüğü ön soruşturmada Eygi'nin “kasıtsız” vurulduğu iddiası dile getirilirken, bu açıklamanın bağımsız görgü tanıklarının ifadeleriyle çeliştiği vurgulandı. Kongre üyeleri, bu durumun kendilerini derinden rahatsız ettiğini belirtti ve ABD'nin kendi bağımsız soruşturmasını başlatması gerektiğinin altını çizdi.

Mektupta, kanıtların ışığında bu olayın bir cinayet olup olmadığının bağımsız bir şekilde araştırılması gerektiği ifade edilerek, İsrail güçlerinin yaptıklarından dolayı "cezasız kalma ruhsatı" aldığını vurgulayan ifadeler dikkat çekti. Bu eleştiriler, İsrail’e yönelik ABD Kongresi'nden gelen en sert çıkışlardan biri olarak yorumlanıyor.

Beyaz Saray'a ve diğer kurumlara çağrı

Kongre üyeleri, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına hitaben yazılan mektupta, Eygi’nin öldürülmesine yönelik "bağımsız, kapsamlı, güvenilir ve şeffaf" bir soruşturma yapılması gerektiğini talep etti. Bu çağrı, ABD’nin İsrail'e yönelik politikalarında daha fazla denetim talep edenlerin sesini güçlendirirken, Washington’un İsrail ile olan ilişkilerinde de yeni bir tartışma alanı açabilir.

Soruşturma talepleri giderek artıyor

Bu olay, ABD'de ve uluslararası arenada, İsrail’in Batı Şeria'da uyguladığı güç kullanımı konusunda daha fazla denetim yapılması gerektiği yönündeki çağrıların artmasına neden oldu. Özellikle barışçıl gösterilere yönelik bu tür müdahalelerin bağımsız bir şekilde araştırılması gerektiğini savunan Kongre üyeleri, bu tür olayların cezasız kalmaması gerektiği görüşünde birleşiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Seyhan'da yarı çıplak halde 6. kattan düştü!

Adana Seyhan'da yarı çıplak halde 6. kattan düştü!