Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber 23 bin seçmen buharlaştı

23 bin seçmen buharlaştı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, 1 Kasım erken genel seçimleri öncesinde yaptıkları incelemelerde Antalya genelinde 23 bin 800, Muratpaşa ilçesinde ise 7 bin 210 seçmenin listelerden silinerek buharlaştığını söyledi..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
23 bin seçmen buharlaştı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, 1 Kasım erken genel seçimleri  öncesinde yaptıkları incelemelerde Antalya genelinde  23 bin 800, Muratpaşa ilçesinde ise 7 bin 210 seçmenin listelerden silinerek buharlaştığını söyledi..

 

 

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, İl binasında düzenlediği basın toplantısında  Yüksek seçim kurulu tarafından açıklanan listelere göre 1 Kasım erken genel seçimlerinde Muratpaşa’da 340 bin 806 seçmenin oy kullanacağını belirtti. Bir kişinin kişisel hırsı,kini ve talebi üzerine aklenin tekrar seçime götürüldüğünü söyleyen Kumbul, yaptıkları incelemelere göre Antalya’da 23 bin 800 seçmenin listelerde isminin bulunmadığını bildirerek, “ “Seçmenler listelerden silinerek anayasal suç işleniyor” dedi..

 

MURATPAŞA DA 7 BİN 210 SEÇMEN KAYIP

 

 

7 Haziran seçimlerinin seçmen listelerinin kesinleştiği nisan ayından bu yana Muratpaşa'ya yeni gelen seçmen sayısının 18 bin 925, giden seçmen sayısının ise 16 bin 271 kişi olduğunu vurgulayan Kumbul, ilçe seçmen sayısında 2 bin 654 kişilik bir artış yaşadığını söyledi. İlçeden giden seçmenler arasında tıpkı geçen seçimde olduğu yine bir tuhaflık olduğunu savunan Kumbul, :"7 bin 210 seçmenimiz buharlaşmış. Yani haziran seçmen listelerinde var olan 9 bin 61 seçmenimiz başka illere, ilçelere taşınmış ve Muratpaşa'dan ayrılmış. Ancak 7 bin 210 seçmenimiz ise ülkemizin hiçbir yerinde kayıtlı değil. Yani yok olmuşlar. Elbette vefat eden, askere giden seçmenlerimiz var. Ancak birkaç ay içinde ortaya çıkan bu büyük rakam bizi endişelendirdi. Yok olan seçmenlerimiz arasında yaptığımız taramada 221 kişinin partimiz üyesi olduğunu gördük. İçlerinde çok iyi tanıdığımız arkadaşlarımız, eski yöneticilerimiz de var. Nasıl oluyor da haziranda oy kullanan bu insanlarımız 2 ay içinde birden yok oluyor” dedi.. 

LİSTELERİ KONTROL EDİN

Muratpaşa'da silinen seçmenlerin taramasına hızla başladıklarını bildiren Kumbul, 56 mahalle yöneticileriyle bir araya geleceklerini ve silinen seçmen bilgilerinin verileceğini söyledi. Kumbul, "Onlarda mahallelerinde sokak sokak, kapı kapı çalışmaya başlayacak. Semt pazarlarına stantlar kurarak seçmen sorgulaması yapıyoruz. Ayrıca İlçe Nüfus Müdürlüğü önüne koyduğumuz CHP Muratpaşa standıyla görevli ilçe ve mahalle temsilcimiz yurttaşlarımızı bilgilendirecek. Muratpaşalılar en temel Anayasal hakkınız olan seçme hakkınız elinizden alınmış olabilir. Bizler sizler ulaşmaya çalışıyoruz, siz de lütfen muhtarlığa giderek ya da internet üzerinden gerek chp.org.tr gerekse ysk.gov.tr adresinden hem kendi hem de haneniz ve apartmanınızdaki seçmenleri kontrol edebilirsiniz" diye konuştu.(Tuğçe SARAÇ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gözden düşenler A2 takımına

Gözden düşenler A2 takımına