Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Bomba Tesiri Yaratacak Tadilata Yapılan İtirazlar Reddedildi! Hak Sahipleri Dava Yoluna Gidecek

Bomba Tesiri Yaratacak Tadilata Yapılan İtirazlar Reddedildi! Hak Sahipleri Dava Yoluna Gidecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Temmuz Ayı’nda gündeme gelen ve oybirliği ile geçen Konyaaltı Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5,6 ve 11 parselin akaryakıt ve servis istasyonu alanına dönüştürülmesine yapılan itirazlar Ekim Ayı Meclisi’nde reddedildi. Bölge sakinlerine ulaşan Akdeniz Gerçek’e yapılan açıklamada tadilat değişikliğinin iptali istemiyle dava açılacağı belirtilirken, alana yapılacak benzin istasyonunun adeta ‘bomba’ tesiri yaratabileceği belirtildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bomba Tesiri Yaratacak Tadilata Yapılan İtirazlar Reddedildi! Hak Sahipleri Dava Yoluna Gidecek
MUHABİR: Arda Kır

Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’ndeki 3 parselin akaryakıt ve istasyon alanı olarak planlama teklifi ile ilgili konu ilk kez 2018’de gündeme gelmiş ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilmişti. AKP’li Menderes Türel döneminde konu yeniden meclise getirilmezken CHP’li Muhittin Böcek döneminde o tadilat 2022 yılı Haziran ayında meclise gelmişti. 2022 yılının Haziran ayında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen ama geçmeyen Konyaaltı Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5, 6 parsellerin ticaret alanından, 11 parselin ise konut alanından akaryakıt ve servis istasyon alanına dönüştürülmesi teklifi Temmuz Ayı Meclisi’nde gündemin 44’üncü maddesi olarak gelmiş ve oybirliği ile geçmişti. Bugün yapılan Ekim Ayı Meclisi’nde gündemin 36’ncı maddesinde tadilata gelen itirazlar görüşüldü.

KOMİSYON İSTEDİ MECLİS ONAYLADI

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporunda itirazların uygun bulunmadığı ifade edilirken Komisyon Başkanı CHP Meclis Üyesi Mithat Aras, Komisyon Başkan Yardımcısı CHP Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu, Komisyon Üyesi CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Burak Çeker ve CHP’li Meclis Üyesi Sıdıka Gökyar Kızılca itirazların uygun bulunmadığı raporu imzalarken, AKP’li Meclis Üyesi Hasan Cumhur Göncü’nün ise rapora imza atmadığı görüldü. Tüm partilerin onayı ile itirazlar reddedilirken itiraz sahiplerine ulaşan Akdeniz Gerçek’e yapılan açıklamada tadilat değişikliğinin iptali için dava açılacağı belirtildi.

RANTSAL ÇIKAR İLİŞKİLERİ Mİ VAR?

Tadilat değişikliğinin iptali için Hasibe Köse, Sıla Deveci, Sertan Atalar, Bayram Abay, Ramazan Abay, Merve Nur Abay Döner, Erhan Altıntoprak ve İsmail Öztürk isimli vatandaşlar itiraz etti. Toplamda 8 itiraz bulunan kararın hukuki tarafı olmadığı, şehir planlamacılığı ve bölge halkının ihtiyaçları ile ilgili alakası bulunmadığı ve tek sebebinin rantsal çıkar ilişkileri olduğu ifade edildi. Bölgenin akaryakıt istasyonuna ihtiyacı olmadığı yakın alanlarda akaryakıt istasyonları bulunduğu, kentin ortasına yapılacak bir akaryakıt istasyonunun kamu güvenliğini tehlikeye atabileceği belirtildi.

SEMİH ESEN ‘VİCDANİ DEĞİL, YARGILANIRSINIZ’ DEMİŞTİ

Yapılan bir diğer itirazda önceki dönem Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in, “Teknik yönden uygun değildir. Karşısında hastane var. Mevzuat 50 metre uzaklıkta olsun der. Burası 50 metre uzaklıkta değil. Vicdanen uygun değil, yanında konut parselleri var. Üçüncü şahısların hukuku ihlal edilmekte. Aradan isterlerse 30 sene geçsin buna evet diyenler tüm meclis üyeleri ceza mahkemesinde yargılanır. Bu planın reddi gerekir” ifadelerine yer verildi. İtirazların devamında Akdeniz Gerçek’in Temmuz ayında yaptığı ‘Meclis’ten Arapsuyu bombası’ haberine yer verilerek, ‘yaşam alanlarının ortasına bomba yerleştirilmiş, olası bir afet veya olumsuzluk durumunda yüzlerce insanın hayatına mal olabilecek bir karara hiçbir makul sebep bulunamaz’ denildi. Şehir plancılığı açıdan kusurlu olduğu ifade edilen tadilat değişikliğinin, şehircilik ilkelerine aykırı olduğu belirtilerek iptali istendi.  Diğer bir itirazda ise, yine bomba kelimesi öne çıkarılarak, çevresinde konut ve işyerleri olan alana akaryakıt istasyonunun yapılmaması gerektiğini belirtildi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Üniversitesi’nde Sessiz Eylem! Akdeniz Siyaha Büründü

Akdeniz Üniversitesi’nde Sessiz Eylem! Akdeniz Siyaha Büründü