Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber 17 Aralık öfkesi

17 Aralık öfkesi

Antalyalılar, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde sokağa döküldü. Türkiye’yi sarsan operasyon eylemlerle protesto edildi. Protesto eylemlerine ayakkabı kutuları, sahte dolarlar ve ‘hırsız var’ sloganları damga vurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
17 Aralık öfkesi

 Antalyalılar, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde sokağa döküldü. Türkiye’yi sarsan operasyon eylemlerle protesto edildi. Protesto eylemlerine ayakkabı kutuları, sahte dolarlar ve ‘hırsız var’ sloganları damga vurdu.

O  pankartlar eylemde

CHP Antalya Örgütü, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde gerginliğe yol açan 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartların benzerleriyle protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde sahte dolarlar havada uçuştu, darbe suçlamasıyla yargılanan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya destek sloganları atıldı.

CHP Antalya Örgütü,  17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun yıldönümünde Attalos Heykeli önünde protesto eylemi yaptı.  CHP’liler eylemde ‘Hırsız var, Her yer rüşvet her yer yolsuzluk, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, hükümet istifa, faşizme karşı omuz omuza’ şeklinde sloganlar atıp, ayakkabı kutularının içerisinden çıkardıkları dolarları havaya saçtılar.

Eylemde konuşan CHP İl Bakanı Cavit Arı, 14 Aralık operasyonu ile gündem saptırılmaya çalışıldığını ancak  CHP olarak 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun takipçisi olacaklarını ve unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

17 ARALIK TARİHTE YERİNİ ALDI

Cavit  Arı,’’Bugün AKP hükümetinin yolsuzluklarının ortaya çıkarıldığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’da operasyon başlatılmıştı. Bu operasyonu yürüten daha önceden tüm Türkiye’nin bildiği savcı Zekeriya Öz’dü. Bu savcının yürütmüş olduğu operasyonları daha önceden biliyoruz. 4 bakanın oğlu da yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinde kutular içinde 4 buçuk milyon dolar para ortaya çıktı. Yine bir soruşturma kapsamında Fatih Belediye Başkanı gözaltına alındı.  Operasyon kapsamında bakanların oğullarının evinde paralar ayakkabı kutuları içerisinden çıkarıldı ve para sayma makineleri bulundu. Bu operasyonları yapan emniyet müdürleri görevlerinden alındı. Yapılan soruşturmada bakan çocukları da dahil gözaltına alınan 14 kişi tutuklandı. Bu operasyonlar sonucunda 4 bakan istifa etmek zorunda kaldı. Bir bakanın ben istifa ediyorsam dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan da istifa etsin dedi.’’şeklinde konuştu.

BU HAFTA YOLSULUK HAFTASI

Yolsuzluk ve  rüşvet soruşturmasının  Türkiye’de infaal yarattığını söyleyen Arı,’’Artık iktidarının yolsuzluk içerisine bulaştığı ve bu yolsuzluk içerisinde bakanların hatta Başbakanın oğlu olduğu açıkça ortaya çıktı. Bu yolsuzlukta Türkiye tarihinin en büyük rakamları konuşuldu. O nedenle Türkiye açısından önemli bir hafta bu hafta. Türkiye tarihinde en büyük yolsuzlukların çıkarıldığı bir haftadır’’dedi. Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu ile ilgili yapılan soruşturma için yargı tarafından takipsizlik kararı verildiğini söyleyen CHP İl Başkanı Cavit Arı,’’Bu takipsizlik kararına başta CHP itiraz etti.  İtiraz maalesef ret edildi. Yani bu soruşturmanın üstü örtülmüş oldu. Üzüntü veren de budur’’dedi.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE SIĞAMADILAR

Cavit Arı,’’Şimdi de bu soruşturmaların üstünün örtülmesi hatta unutulması adına gündem saptırılmaya çalışıldığını hep beraber izliyoruz. Sorumsuzlukların, hoyratça devlet paralarının harcanmasının bir benzerini de kaçak sarayda görüyoruz. 1 milyar 370 milyon harcandığı söylenen bir kaçak sarayımız var. 185 milyon dolara alınan Cumhurbaşkanına alınan bir uçak var. Toplam 1.8 kat trilyon para çarçur edilmiş durumda. 125 bin üniversite öğrencisine 4 yıl süre ile en az 300 TL’den burs verilebilecek bir para. En az 500 öğrenci kapasiteli 120 öğrenci yurdu yapılabilecek bir para. Uçak yetmedi uçan saray aldılar. Çankaya Köşkü’ne sığamadılar, kaçak saray yaptılar. İlle de saray olsun israf olursa olsun dediler. Millet açtır onlar toktur. Bu dünyada onların belki yatacak yerleri vardır ama öteki dünyada yatacak yerleri yoktur’’diye konuştu.

DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çavuşoğlu AB’ye tepkili

Çavuşoğlu AB’ye tepkili