Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın 'Meme kanserini YENEBİLİRİZ'

'Meme kanserini YENEBİLİRİZ'

Lara Anadolu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Deniz Arslan, meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser türü olduğunu belirterek, "Erken tanı ve tedavi yöntemleriyle meme kanserini yenebilir ve hep birlikte üstesinden gelebiliriz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Meme kanserini  YENEBİLİRİZ'

Nesibe Aydın Okulları ve Lara Anadolu Hastanesi iş birliğinde meme kanseri bilgilendirme semineri düzenlendi. Nesibe Aydın Okulları toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Lara Anadolu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Deniz Arslan tarafından verilen seminer, Nesibe Aydın Okulları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Doç. Dr. Arslan, seminerde meme kanserinin oluşma şekli, kanserin belirtileri ve nedenleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser türü olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Arslan, "Erken tanı ve tedavi yöntemleriyle meme kanserinin üstesinden hep birlikte gelebiliriz ve yenebiliriz. Bugün burada bulunmamızdaki amaç, erken tanıda farkındalık yaratmaktır" dedi. 

MEMEDEKİ DEĞİŞİMLERE DİKKAT

Doç. Dr. Deniz Arslan, meme kanseri belirtileri hakkında açıklamalarda bulundu. "En sık karşılaşılan belirti ağrılı veya ağrısız ele gelen kitleyken ayrıca meme cilt değişiklikleri (kızarıklık, döküntü, yara, portakal kabuğu görünümü), ciltte çukurlaşma, meme başında akıntı (kanlı veya şefaf) ve meme başı değişiklikleri (çekilme, asimetri) olabilir" diyen Doç. Dr. Arslan, “Bu belirtilerden biri veya birkaçı var ise doktor muayenesi yaptırmalısınız. Bu belirtiler meme kanseri öncül belirtileri olabilir. Bu yüzden mememizdeki değişimleri önemseyin" dedi.

MEME KANSERİNDE TARAMA

Doç. Dr. Arslan, "Belirli aralıklarla her kadın memelerini kontrol etmelidir. Böylece erken aşamada tümör tanısı konularak kolay bir şekilde hastalıktan tamamen kurtulabilirler. 20 yaşından itibaren kendi kendine meme muayenesi (KKMM) yapılmasını önermekteyiz. KKMM regl/adet başlangıcından 5-7'nci günlerde, hormon etkilerin meme dokusu üzerine en az olduğu dönemde yapılması uygundur. 45 yaşından itibaren 55 yaşına kadar yıllık, isteyen 40 yaşından itibaren yıllık ve 55 yaşından sonrada 2 yılda bir mamografi yaptırmalıdır" diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dört vatandaşa daha  hasta yatağı desteği

Dört vatandaşa daha hasta yatağı desteği