Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın ‘Ellerimiz Çilem’in ellerinde!’

‘Ellerimiz Çilem’in ellerinde!’

Adana'da kendisini fuhuşa zorlayan, defalarca şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öz savunma yaparak öldüren Çilem Doğan’ın 15 yıl hapis cezasının onanmasının ardından Antalya Kadın Platformu “Kirpiğimiz yere değmeyecek ellerimiz Çilem’in ellerinde” diyerek Çilem’in ve tüm kadınların sesini duyurmak için bir araya geldi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Ellerimiz Çilem’in ellerinde!’

    Antalya Kadın Platformu dün Attalos Heykeli önünde Çilem Doğan davası hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar hep bir ağızdan, Çilem için özgürlük istedi. Açıklamada “Tutuklandığı andan itibaren bir kere değmedi kirpiğimiz yere, “Hep kadınlar mı ölecek biraz da erkekler ölsün” diyen Çilem’in elini hiç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Aşk, namus, erkeklik bahaneleriyle hayatımıza kastedenlere meydan okuyoruz.  Buradan duyuruyoruz, kadınların öz savunmasına, Çilem'e beraat gelene kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.


"ÇİLEM’E SELAM OLSUN!"

    Antalya Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Fatma Kayaoğlu şunları söyledi: “Kadınların korunmadığı bir hukuk siteminde, öz savunma yaparak kendini koruyan kadınlara, Çilem’e selam olsun! Adana'da kendisini fuhuşa zorlayan, defalarca şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öz savunma yaparak öldüren Çilem Doğan için Yargıtay Perşembe günü 15 yıl hapis cezasını onadı. Bu kararın ardından, Eylül 2016’da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Çilem bir kez daha hapse girecek”


“ÇİLEM'DEN KADINLARA MEKTUP VAR”

    Kayaoğlu, “Yargıtayın cezayı onamasından sonra Çilem'den  tüm kadınlara mektup var. Çilem mektubunda, “15 yıl cezayı onayarak Çilem Doğan'ı hapsedemediniz. Siz 8 yaşında bir çocuğu ve dünyadaki bütün kadınları hapsettiniz. Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Yine bizi yanıltmadı. Biz kadınlar "kirpiğimiz yere düşmesin" diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Kızım Mira Su siz kadınlara emanet. Kadın mücadelesi kazanacak. Bütün kadınları dayanışmanın sıcaklığıyla kucaklıyorum” dedi.


“KİRPİĞİMİZ YERE DEĞMEYECEK!”

    Basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: “Çilem’in davası erkek egemen adalet sistemindeki ilk meşru müdafaa davası değil.  Biz bu hikayeyi Nevin’den ve adını sayamadığımız onlarca kadından biliyoruz. Ama onların bilmediği direnç, “Kadın arkadaşlarım, hiçbir zaman kirpiğiniz yere düşmesin. Alnınız hep dik, dimdik onurlu kalsın. Bir kardeş olarak ellerimi avucunuzda hissediyorum” diyen Çilem’in savunmasından geldi. Tutuklandığı andan itibaren bir kere değmedi kirpiğimiz yere, “Hep kadınlar mı ölecek biraz da erkekler ölsün” diyen Çilem’in elini hiç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.”


“HAYATLARIMIZI SAVUNACAĞIZ”

    “En başından beri sözümüz bellidir. Biz, birbirimiz için, kendimiz için mücadele etmeye, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Aşk, namus, erkeklik bahaneleriyle hayatımıza kastedenlere meydan okuyoruz.  Buradan duyuruyoruz, kadınların öz savunmasına, Çilem'e beraat gelene kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz. Umudu da direnci de yükselteceğiz! Yaşasın kadın dayanışması.”

 

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabayır’da görsel şölen

Karabayır’da görsel şölen